hamburger-icon

Kliker.info

Bronzani Majdan: Ubio djevojku pa pucao u sebe

Bronzani Majdan: Ubio djevojku pa pucao u sebe

01 Novembra
18:04 2006

Slađanu je 45 minuta nakon ponoći u dvorišnoj kući Momira Vukelića u Bronzanom Majdanu, gdje je živjela kao podstanarka, hicima iz automatske puške ubio 30-godišnji Nenad Malić iz Obrovca. On je nakon zločina pokušao i sebi oduzeti život ispalivši jedan hitac u sebe.
Od dežurne tužiteljice Mirsade Hodžić, koja je bila na mjestu tragedije, saznajemo da je kompletna istraga u vezi s ovim slučajem još u toku i da ispituju motive.
– Za sada mogu samo potvrditi da je Malić nakon ubistva djevojke pucao u sebe i da je u teškom stanju prevezen u banjalučki Klinički centar – kazala je tužiteljica Hodžić, koja je naredila obdukciju Slađane Vujanić. Od patologa Željka Karana saznajemo kako je obdukcijom utvrdio da je djevojka zadobila dvije prostrelne smrtonosne rane trupa i da je trenutno bila mrtva. Prema nezvaničnim informacijama, u sobi u kojoj se dogodila tragedija pronađen je veći broj čahura i šest metaka koji su ostali u vratima sobe. Prilikom uviđaja policajci su utvrdili da je Malić u sobu ušao nasilno, kao i da je Slađana pokušala pobjeći. U ruci djevojke pronađen je mobitel.
Iz Kliničkog centra Banja Luka jučer nam je potvrđeno da je Nenad Malić primljen u bolnicu s teškim povredama koje su opasne po život i da je smješten u šok-sobu, gdje se ljekari bore za njegov život. – Pacijent je dovezen s prostrelnom ranom lijeve strane grudnog koša. Operisan je i u svjesnom je stanju, priključen na aparate za vještačko disanje – kazao nam je dežurni ljekar Darko Golić.  On je istakao da je Malić prilikom ispaljivanja hica u sebe oštetio lijevu stranu pluća, gdje ima pojačano krvarenje, pa mu je život ugrožen.
Iako se pretpostavlja da su Nenad i Slađana bili u ljubavnoj vezi, tu informaciju jučer niko nije želio potvrditi. Tužiteljica Mirsada Hodžić nije isključila tu mogućnost, ali to bi trebala dokazati istraga, kao i saslušanje prijatelja i rodbine aktera ove nesvakidašnje tragedije.

(Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku