hamburger-icon

Kliker.info

Britanski ambasador Ferguson : Djeci ne izmišljam priče za laku noć, samo im čitam bajke sa RTRS

Britanski ambasador Ferguson : Djeci ne izmišljam priče za laku noć, samo im čitam bajke sa RTRS

15 Juna
01:08 2018

Britanski  ambasador u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson rekao je da djeci ne mora izmišljati priče, već da im umjesto toga čita bajke sa RTRS-a.

„Svojoj djeci ne moram izmišljati priče za laku noć. Umjesto toga, samo im pročitam bajke sa RTRS-a“, napisao je Ferguson na svom Twitter profilu, komentarišući na taj način vijest tog javnog servisa u bh. entitetu Republika Srpska da “u BiH dolaze britanski vojnici zamaskirani da prisluškuju“, prenosi agencija Patria.

RTRS je danas objavio vijest pod naslovom „U BiH dolaze britanski vojnici zamaskirani da prisluškuju“, u kojoj se ističe da su i iz EUFOR-a potvrdili dolazak 40 britanskih vojnika u BiH. Podsjećaju na pisanje britanskog lista “Tajms” koji je ranije objavio da britanski vojnici dolaze u BiH radi sprečavanja navodnog miješanja Rusije u oktobarske izbore. Ta vijest brzo je demantirana.

“Radi se o tome da u BiH dolaze ljudi tog kalibra, obavještajci zakamuflirani u vojnike koji će raditi na prisluškivanju, praćenju i na stvaranju informacija servisiranju informacija medijima, znajući kako rade vojne službe”, rekao je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, kritikujući člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da nije poduzeo ništa po ovom pitanju.

Iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu ranije su demantirali da britanski vojnice dolaze u BiH kako bi spriječili ruski utjecaj u zemlji.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku