hamburger-icon

Kliker.info

Britanska premijerka Theresa May : Nivo prijetnje “kritičan”, raspoređuje se vojska

Britanska premijerka Theresa May : Nivo prijetnje “kritičan”, raspoređuje se vojska

24 Maja
06:23 2017

Britanija je podigla nivo pretnje od terorizma na “kritičan” što znači da se smatra da je moguć novi napad, izjavila je britanska premijerka Theresa May .Ona je dodala da se raspoređuju vojnici kako bi pomogli naoružanim policajcima, prenio je AFP.

“To je mogućnost koju ne možemo da ignorišemo da postoji šira grupa pojedinaca povezana sa ovim napadom”, rekla je May  nakon samoubilačkog bombaškog napada u kojem su ubijene 22 osobe, među kojima su i djeca, na koncertu američke pjevačice Ariane Grande u Manchesteru.

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za sinoćnji samoubilački napad na koncertu američke pjevačice Ariane Grande u Manchesteru , kada su 22 osobe poginule, a 59 povrijeđene.

Osumnjičeni za napad identifikovan je kao 23-ogodišnji Salman Abedi. Ljudi koji su preživjeli bombaški napad u koncertnoj dvorani u Manchesteru  kažu da je bezbjednosna provjera pred koncert bila nasumična. Još nije jasno kako je bombaš ušao neprimjećen. Eksplozija se dogodila čim su se i svjetla upalila poslije koncerta.

Većina od 130 poginulih novembra 2015. u napadima na više mjesta u Parizu bili su gledaoci u koncertnoj dvorani Bataklan. Protokol bezbjednosne provjere pred javne dogadjaje se razlikuje od zemlje do zemlje i od prostora do prostora. Stručnjaci za bezbjednost kažu da je možda trebalo da se kontolisani prostor proširi i izvan sale u Manchesteru.

(Kliker.nfo-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku