hamburger-icon

Kliker.info

Božo Skopljaković, predsjednik Hrvatske stranke BiH: Spriječite pogubne izmjene Izbornog zakona koje je predložio HDZ BiH

Božo Skopljaković, predsjednik Hrvatske stranke BiH: Spriječite pogubne izmjene Izbornog zakona koje je predložio HDZ BiH

18 Jula
15:56 2017
Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković pozvao je lidera HDZ 1990 Iliju Cvitanovića da njegovo stranka spriječi u Parlamentarnoj skupštini BiH usvajanje diskriminirajućega prijedloga izmjena Izbornoga zakona BiH čiji je kreator HDZ BiH.

– Očigledno je da je i zbog godišnjih odmora pomalo splasnulo zanimanje javnosti oko ponuđenoga prijedloga izmjena Izbornoga zakona koji se nalazi u hitnoj proceduri na što, čini se, računa i predlagač ovih diskriminirajućih izmjena. Posve je jasno kako ulazimo u kritičnu fazu kad se mora djelovati i zaustaviti usvajanje izmjena Izbornoga zakona BiH koji kod velikoga broja Hrvata u Srednjoj Bosni, Bosanskoj Posavini i u RS-u izaziva traume i strahove za političku budućnost – naglasio je Skopljaković.

Predsjednik Hrvatske stranke BiH (bivša Nova hrvatska inicijativa) je kazao i da je u neformalnom susretu, ali i iz brojnih istupa čelništva HDZ 1990, prepoznao čvrsto opredijeljenje za požrtvovnu borbu za ravnopravnost Hrvata, na cijelom područja BiH.

– Ne sumnjajući niti jednoga trenutka da bi ste se mogli pokolebati pozivam Vas s toga da kao lider ‘devedesetke’ utječete i pozovete vašeg delegata u Domu naroda Parlamenta BiH gospodina Martina Raguža i zastupnicu u Zastupničkom domu Parlamenta BiH gospođu Dijanu Zelenika da svojim glasovima spriječe usvajanje pogubnih izmjena Izbornoga zakona – naglasio je Skopljaković.

On je dodao i da je svjestan da ti glasovi možda neće biti presudni i dovoljni da se usvajanje prijedloga Izbornoga zakona BiH koji je predao HDZ BiH u konačnici spriječi, ali bi ti glasovi protiv, bili veliki znak ohrabrenja velikom broju Hrvata kojima prijeti izborna diskriminacija.

– Za naše dvije stranke to bi bio dobar temeljac za buduće partnerske odnose – otvoreni je poziv predsjednika Hrvatske stranke BiH Bože Skopljakovića predsjedniku HDZ-a 1990 Iliji Cvitanoviću.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku