hamburger-icon

Kliker.info

Bosić i Ivanić protiv Dodika : Aktuelna vlast provodi harangu nad opozicijom i dijelom medija

Bosić i Ivanić protiv Dodika : Aktuelna vlast provodi harangu nad opozicijom i dijelom medija

06 Februara
17:15 2013

Lideri Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP), Mladen Bosić i Mladen Ivanić, izrazili su zajedničku zabrinutost zbog pogoršanja ekonomskih i političkih prilika u Republici Srpskoj.Čelni ljudi SDS-a i PDP-a, nakon današnjeg sastanka, ukazali da "aktuelna vlast provodi harangu nad opozicijom i medijima koji kritikuju njen rad"."Atmosfera linča i pritisci na pojedine medije neprimjereni su demokratskim društvima i podsjećaju na vrijeme komunizma kada su se politički disidenti karakterisali kao izdajnici. Ne bi me čudilo da vlast uskoro osnuje i zatvore za disidente" , istakao je Bosić, dok je Ivanić podvukao kako "SDS i PDP dijele mišljenje da vlast ne čini ništa kako bi promijenila sve lošije ekonomsko i političko stanje u RS".

"I PDP i SDS su saglasni da je u RS na sceni neka vrsta diktature kojom se moramo zajednički suprotstavi. Zato vlasti šaljemo poruku da nas nije strah i da ćemo i dalje nastaviti da radimo", poručio je Ivanić.Lider PDP-a je katastrofalnim nazvao djelovanje javnih medija u Republici Srpskoj – agencije Srna i RTRS-a, koji su se, kako je rekao, stavili ne u službu režima, nego jedne partije. Ivanić je najavio i novi pristup prema Srni i RTRS-u, ne objašnjavajući šta pod time podrazumijeva.Pojašnjavajući zašto protekle subote nije otišao u Begrad na press konferenciju opozicionih stranaka iz RS, Bosić je ustvrdio da se na to odlučio „zbog unutrašnjih procjena u SDS-u, a ne prijetnji SNSD-a da se o stanju u RS može samo unutar nje govoriti".

"SDS ima jasnu politiku, iako se ona u pojedinim krugovima želi prikazati kao nepricipijelna. U RS je SDS opozicija, a na nivou BiH sarađujemo s SNSD-om u cilju zaštite interesa RS", naveo je Bosić.Lideri SDS-a i PDP-a potvrdili su da imaju mnogo identičnih stavova oko ključnih pitanja u entitetu RS, kao i na nivou države BiH, i da će to ubuduće biti i manifestovano.Ponovili su da svi političari iz RS imaju „identične poglede na način provedbe presude Sejdić Finci" i pozvali predstavnike iz Federacije BiH da prihvate ponuđene stavove iz RS-a.„Odlučni smo da proveba presude Sejdić Finci ne može biti osnova za radikalne promjene u BiH i dekonstrukciju Dejtonskog sporazuma", istakao je Bosić.Kada je u pitanju zajednički nastup na opštim izborima 2014. Godine, iz ovih stranaka saopšteno je da to nije bio predmet razgovora, te da je još rano o tome govoriti.(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku