hamburger-icon

Kliker.info

Bosanci Asim Samardžić i Goran Ćalov članovi “transjadranske mafije”

Bosanci Asim Samardžić i Goran Ćalov članovi “transjadranske mafije”

01 Februara
07:45 2010

Međunarodna banda narkodilera, čiji su članovi uhapšeni u Srbiji i Italiji, švercovala je kokain pomiješan s materijalom za proizvodnju podloge za kompjuterske miševe. Tako sakrivenu drogu, distribuirali su širom Italije. Kada heroin stigne do krajnjeg odredišta, posebnim hemijskim procesom odvajao se od sintetičke plastike i potpuno čist dostavljao uličnim dilerima. Itlaijanska štampa prozvala je ovu bandu „transjadranskom mafijijom".U njenim redovima bilo je devet Italijana, osam Srba, tri Albanca, pet Crnogoraca, jedan Kolumbijac, jedan Hrvat i dva Bosanca – Asim Samardžić sa boravištem u Rikionu i Goran Ćalov sa prebivalištem u Švedskoj.Policija je od njih zaplijenila 85 kilograma raznih narkotika, uglavnom kokaina, a po kratkom postupku oduzeta im je i imovina čija se vrijednost procjenjuje na više od dva miliona eura.

Italijanska štampa piše da je vođa ganga bio Duško Mićunović iz crnogorskog grada Nikšića sa prebivalištem u Beogradu. Droga je brzim gliserima prebacivana iz crnogorske luke Bar u italijansku luku Bari. S obzirom da su kontrole italijanske policije rigorozne, kokain je hemijskim postupcima miješan sa plastikom ili je pretvaran u tečno stanje i natapan u razne tkanine.Italijanska policija vodi istragu protiv ove bande već tri godine i uspjelo joj je da u njene redove ubaci nekoliko agenata koji su razotkrili cijelu mrežu i način funkcionisanja. Ovaj gang se dovodi u vezu sa Darkom Šarićem iz crnogorskog mjesta Pljevlja za kojim je Interpol raspisao crvenu potjernicu jer je osumnjičen za šverci više od dvije tone kokaina iz Južne Amerike koji je zaplijenjen u oktobru prošle godine. 

Počinili ratne zločine u BiH i Hrvatskoj           Italijanska štampa piše da je Duško Mićunović oko sebe okupio tim kriminalaca koji su ratovali u BiH i Hrvatskoj. Kako je izjavio Antoni laude, tužilac iz Barija, najveći broj članova „transjadranske mafije" bili su pripadnici Srpske dobrovoljačke garde kojom je komandovao ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan.  (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku