hamburger-icon

Kliker.info

Borci o ministru Bukvareviću : Nazvao nas je neradnicima, on više nije naš ministar!

Borci o ministru Bukvareviću : Nazvao nas je neradnicima, on više nije naš ministar!

04 Septembra
18:04 2017

Demobilisani borci skoro tri mjeseca su pred Vladom Federacije BiH, a s dolaskom jeseni sve više njih, nakon što obave poljoprivredne radove, planira se pridružiti saborcima, piše novinska agencija Patria.

Pokušaj Salke Bukvarevića, koji je s nekolicinom njih prije izvjesnog vremena potpisao neki prijedlog rješenja, nije uspio. Ministrova želja bila je da se kamp ugasi, ali je njegova namjera brzo razotkrivena, tako da je boraca sve više. Borci koji su i dalje pred zgradom Vlade FBiH danas su zvanično poslali dopis u kojem su kazali da ne žele da im Bukvarević više dolazi u kamp niti je on za njih više njihov predstavnik.

Ova odluka je donesena nakon gostovanja Bukvarevića na TV1 gdje je borce faktički nazvao neradnicima, a što je duboko uvrijedilo one koji traže svoja prava tolike godine poslije rata.

– Poslali smo dopis ministru da nas on više ne predstavlja, a nakon izjava u kojima nas je nazvao neradnicima. Uradit ćemo i peticiju po opštinama da li je narod za nas i borci naši. Želimo da time pokažemo da nismo neradnici, a Bukvarević će to morati povući – kaže Mirsad Džafić, jedan od demobilisanih boraca koji je od prvog dana uz saborce.

Okupljeni ispred zgrade Vlade ne odustaju od zahtjeva da Vlada objavi spisak svih korisnika boračkih naknada i povlastica, ukine više od 1.600 boračkih udruženja te da onim borcima koji nemaju zaposlenje ili penziju osigura 320 KM mjesečnog dodatka i zdravstvenu skrb.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - JANUAR
    puka 59 - JANUAR 07 Septembra, 16:07

    VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA OČEKUJU RIJEŠENJE DEMORALISANE PIJEŠADIJE 3 KM MIJESEC ZA DOMOVINU BIH . DATI SVI IZ JAVNOG -POLITIĆKOG -MENANĐMENSKOG -CONPANIJE -BRIGADIRI – GENERALI PO 50 KM OD SVOJIH PRIMANJA U JEDNU ČASU I TOJE TO.. POZDRAV DOMOVINI DO RIJEŠENJA .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku