hamburger-icon

Kliker.info

„Bookvana 2017“ (BVA) : Kenan Crnkić dobitnik prestižne američke književne nagrade

„Bookvana 2017“ (BVA) : Kenan Crnkić dobitnik prestižne američke književne nagrade

23 Avgusta
02:15 2017
Englesko izdanje regionalnog bestsellera „7 tajni uspjeha“ (7 secrets to success) ovogodišnji je pobjednik u kategoriji motivacijske literature te dobitnik prestižne američke književne nagrade „Bookvana 2017“ (BVA).

Nekoliko hiljada književnih naslova iz cijelog svijeta i ove godine se borilo za titulu finaliste i pobjednika u jednoj od 30 kategorija, a ova knjiga regionalnog autora bestesellera Kenana Crnkića nominirana je u čak 9 različitih globalnih kategorija za knjigu odnosno laureat godine. Nakon što je ovaj bestseller zauzeo prvo mjesto u kategoriji osobnog uspjeha i motivacijske literature na najvećoj svjetskoj platformi za prodaju knjiga Amazon, dr.sc. Kenan Crnkić postao je punopravni član „Nonfiction Authors Association“ sa sjedištem u Kaliforniji.

NFAA je vodeće svjetsko udruženje koja okuplja autore bestselera specijaliziranih na području motivacije, biznisa i self-helpa. Bookvana – u slobodnom prevodu označava mjesto odnosno stanje koje odlikuje ljubav prema knjigama, čitanju, istraživanju i znanju. Upravo iz tog razloga moto ove književne nagrade jeste život, duh i znanje. Riječ je o posebnoj književnoj nagradi koja se dodjeljuje u čast književnika koji doprinose razvoju društva, promoviraju unutrašnju snagu čovjeka i duhovnost kao temeljnu vrijednost.

Dr. sc. Crnkić smatra se pionirom motivacijske literature s obzirom da se kao jedan od prvih na našim prostorima upustio u pisanje tradicionalno američkog žanra samopomoći, nakon izuzetno bogate, uspješne i dugačke poslovne karijere te mnogih prestižnih nagrada i priznanja za izvanredne rezultate u različitim poljima djelovanja. U svojoj misiji promoviranja fenomena uspjeha i sreće pojavljuje se u svim značajnijim medijima i simpozijima diljem regije, prenoseći na prepoznatljiv, često nekonvencionalan, jednostavan i izrazito poticajan način ključna zapažanja, poruke i savjete.

(Kliker.info-Seebiz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku