hamburger-icon

Kliker.info

Bogić Bogićević tvrdi : Međunarodna zajednica uje odustala od projekta BiH, Dodika mogu smijeniti samo oni koji su ga i postavili ! (Video)

Bogić Bogićević tvrdi : Međunarodna zajednica uje odustala od projekta BiH, Dodika mogu smijeniti samo oni koji su ga i postavili ! (Video)

02 Oktobra
06:35 2016

bogi7Gost  posljednjeg   izdanja centralnog dnevnika FACE TV kod Senada Hadžifejzovića bio je Bogić Bogićević, bivši član Predsjedništva SFRJ, piše novinska agencija Patria.

On je u vrlo otvorenom razgovoru kazao da je međunarodna zajednica odustala od projekta Bosne i Hercegovine. Na pitanje šta će biti sa našom domovinom i šta treba da uradi politika, naročito sarajevska koja odustaje od BiH i pristaje na dijeljenje države na tri dijela, Bogićević je kazao:

– Kao građanin ovog grada, kao čovjek koji je rođen u BiH, kao čovek koji je dva puta predstavljao ovu republiku mislim da bi to bila velika šteta. BiH je  moguća i poželjna za Bošnjake, Hrvate i Srbe i Jevreje i sve druge. BiH ne može bez njih.

Bogićević je kazao da je rješenje da budućnost pokušamo oblikovati sami ali ne sa ratnim akterima.

– Ono što možemo je vratiti se sebi i preuzimati odgovornost i pružati ruku jedni drugima. Imate glave razuma po cijeloj BiH. Skoro 200 općina ima u BiH i u svakoj općini ima po dva čovjeka je li to za početak neki sabor od 400 ljudi pametnih, patriota u smoslu kulture jednakosti – kaže Bogićević.

On je komentirajući vladajuće strukture kazao da ih na vlasti drže geta i da će jedng dana neko postaviti pitanje ko je dijelio BiH.

– Dijele je tri uz pomoć onih izvana. Krenuo bih od onih koji su stajali iznad potpisnika Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali ne personalno – kaže Bogićević.

On je također istakao da oni koji su izabrani od naroda i koji obnašaju mandat moraju u sebi slomiti i kazati ne.

– Kad si upravu kad nećeš poslužiti za jednokratnu upotrebu kad nećeš biti u služni nekih već u  službi onih koji su ti dali povjerenje reci to što imaš i neka izađe iz tebe i plati cijenu – poručio je Bogićević.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku