hamburger-icon

Kliker.info

Biznis magazin : Putujući cirkus Mirsada Kebe

Biznis magazin : Putujući cirkus Mirsada Kebe

16 Marta
05:04 2009

Šaljite Mirsadu Kebi i Sulejmanu Tihiću poruke SMS-ovima da ćete izvršiti samoubistvo zbog očaja od ekonomske situacije. Nećete pogriješiti adresu. Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo posjetiće danas Enesa Duratovića iz Bužima koji je jučer SMS porukom najavio da će se ubiti, jer nema od čega živjeti. "Nemam šta jesti, … … Boga mi ću se ubiti" – dio je SMS poruke Enesa Duratovića iz Bužima koju je poslao novinarki FTV-a Enesi Hrustanović. Poruka je stigla dan nakon što je ona snimila priču o Enesu i njegovim kolegama koji su, zbog recesije, u Sloveniji ostali bez posla i vraćeni u našu zemlju.

Enes je 2004. demobiliziran iz Vojske Federacije BiH i od tada nije imao nikakvo zaposlenje. "Kebo je u susretu sa Duratovićem rekao da bi bilo sramota da bivši borac Armije, vojnik vojske federacije, poklekne pred praznim tanjirom, tužbama za neplaćene režije i praznim frižiderom."Kebo je obećao da će se "zauzeti" na Kolegiju SDA, onom istom koji je zaustavio jedinstvenu šansu za razvoj Federacije i donio samoubilačku odluku da zaustave program svoje (Brankovićeve) vlade koji je nudio investicije od 10 milijardi maraka.Kakve nam je pameti potpredsjednik Federacije ne bi čudilo da je ponudio borcima ove zemlje da časno izvrše samoubistvo tako što će ih usmrtiti državna limuzina Tarika Sadovića vrijedna 200.000 maraka – džip Audi Q7.Neviđeni demagog Kebo je danas objavio u svim medijima i svoj broj mobitela na koji mu se mogu javiti svi oni koji nemaju šta jesti. On će poslati pakete humanitarne pomoći koje će im donjeti uz pratnju policije i brojnog osiguranja. Humano, nema šta da se kaže.Bosnu i Hercegovinu razdire duboka ekonomska i socijalna kriza koja posljednjih dana prerasta u neobjavljeno vanredno stanje. Sve češća samoubistva zbog ekonomske situacije, najave samoubistava mobitelom, ubistva, nesreće u rudnicima, razmahale narko mreže, droga u školama, kriminal i ubice u zatvorima otvorenog tipa, pedofilija, korupcije i prostitucije na fakultetima … gotovo da se ne mogu pobrojati svi simptomi sumraka bosansko-hercegovačkog društva.

Sve je to rezultat nespsobnih ministara i umišljenih političara iz amaterskih političkih i vjersko-nacionalnih krugova koji su preko noći iz neke vukojebine zasjeli u Audije i kabinete sa kompjuterima koje ne znaju ni koristiti.Potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo redovno vikendom putuje po selima na putu Mostar – Busak – Nevesinje koga mještani zovu "putujući cirkus" sa gomilom "treptača" kao brzojureća božićna jelka u pratnji policijskog vozila da slučajno neko ne bi ugrozio "genijalca" koji je bez sumnje glavni saučesnik u ovakvom uništavanju ovog dijela države. Takvi nesposobni i bezobrazni politićari potrošili su ratnim i poratnim generacijama i pamet i živote.Jučer je njemački državni tajnik Erler u intervju za Deutsche Welle izjavio kako je stanje u Federaciji dramatično. Niko od odgvornih iz Federacije nije reagovao. (Kliker.info-Biznis.ba)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku