hamburger-icon

Kliker.info

Bivši predsjedavajući Vijeća ministara prvi putar Federacije : Salčin smijenjen, Adnan Terzić v.d. direktora Autocesta FBiH

Bivši predsjedavajući Vijeća ministara prvi putar Federacije : Salčin smijenjen, Adnan Terzić v.d. direktora Autocesta FBiH

18 Novembra
15:30 2016

adnanVlada Federacije BiH danas je dala Nadzornom odboru Autocesta Federacije BiH d.o.o. Mostar prethodnu saglasnost za razrješenje Đenana Salčina vršioca dužnosti direktora ovog javnog preduzeća.

Data je i saglasnost za imenovanje Adnana Terzića za vršioca dužnosti direktora Autocesta FBiH, radi intenziviranja priprema i realizacije projekata, do okončanja konkursne procedure, a najduže na period do šest mjeseci.

Adnan Terzić je kao kadar SDA bio predsjedavajući Vijeća ministara od 2002. do 2007. godine, a nakon isteka mandata promijenio je stranački dres i okrenuo se privatnom biznisu. Kao kadar SBB-a, Terzić trenutno obnaša funkciju predsjednika Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH a njegovo preduzeće “Put” već je angažirano na izgradnji koridora 5C, uglavnom kao podizvođač radova.

Podsjećamo, Ensad Karić smijenjen je u novembru 2015. godine i na njegovo mjesto došao je kadar SDA Jasmin Bučo.U martu 2016. umjesto Buče imenovan je Đenan Salčin ispred SBB-a a samo pola godine kasnije umjesto Salčina imenovan je Adnan Terzić, također iz SBB-a.

Vlada je danas Helenu Lončar, zbog isteka mandata, razriješila dužnosti privremene direktorice Federalnog zavoda za zapošljavanje. Istovremeno, a na osnovu okončane konkursne procedure, Helena Lončar je imenovana za direktoricu Federalnog zavoda za zapošljavanje, na period od četiri godine. Danas su, također zbog isteka mandata, dužnosti razriješeni predsjednik i članovi Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje, a na te pozicije imenovani Zlatko Hadžiomerović (predsjednik), Vitomir Ćošković, Nihad Pašalić, Adrijana Prskalo, Krešimir Sarić, Dženan Redžo i Kenan Filipović (članovi).

Marinko Bošnjak opunomoćen je za učešće u radu i odlučivanju na Prvoj vanrednoj skupštini dioničara Energoinvesta d.d. Sarajevo, a Jakub Mušinbegović na Vanrednoj skupštini Unis GINEX d.d. Goražde.

Federalna vlada dala je Nadzornom odboru RMU Banovići d.d. Banovići prethodne saglasnosti za razrješenje Razije Begić vršioca dužnosti izvršnog direktora za ekonomske poslove – člana Uprave, radi isteka mandata, kao i za imenovanje Almira Delića za vršioca ove dužnosti do okončanja konkursne procedure, a najduže do šest mjeseci, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku