hamburger-icon

Kliker.info

Bilo jednom u Chicagu : Ljubav prema čovjeku i Bogu je i darovati kafu beskućniku na -16C !

Bilo jednom u Chicagu : Ljubav prema čovjeku i Bogu je i darovati kafu beskućniku na -16C !

18 Januara
05:40 2016

AIC3Čovjek ne može a da ne bude ponosan na ove džematlije. Jutros, nakon sabah-namaza u džematu, trojica naših aktivista, na temperaturi od -16C, krenuli su u potragu za beskućnicima. Pronašli su ih pod čikaškim mostovima. Slike govore više od riječi! Alvir je finansirao projekat, a izvršioci ovog dobrog djela su: Hasan, Senad i Halim. Allah im svako dobro dao.

Ovu vijest, odnosno komentar, Klikeru je proslijedio imam Američko islamskog  centra u Chicagu  Senad ef. Agić , bosanski imam koji  je nedavno u inervjuu za naš portal kazao da je njegov  novi džemat zamišljen   kao krug života u ljubavi ili ljubavni krug života, gdje se isprepliću ljubav prema čovjeku i ljubav prema Bogu. Nešto poput tavafa (kruženje) oko Kabe.

Agić je da podsjetimo bivši glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi  a već  godinama u Americi propagira da muslimani na zapadu imaju obavezu da se aktivno suprostave rastućoj islamofobiji. Jednostavna i ljudska gesta njegovih džematlija, najrječitije govori kako to izgleda u praksi.

(Kliker.info)

AIC1

AIC4

AIC3

AIC5

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku