hamburger-icon

Kliker.info

Biden predstavio tim za komunikacije koji u potpunosti čine žene

Biden predstavio tim za komunikacije koji u potpunosti čine žene

30 Novembra
15:05 2020

Joe Biden, izabrani predsjednik Sjedinjenih Država, predstavio je kadrovska rješenja za članove i savjetnike koje će nominovati u timu za komunikacije Bijele kuće.

Sa ponosom predstavljam prvi tim viših zvaničnika za komunikacije Bijele kuće čiji su svi članovi žene. Kvalifikovani i iskusni komunikatori će različitim pristupima i podjelom odgovornosti doprinijeti izgradnji ove zemlje”, saopštio je Biden, istakavši da je riječ o prvom timu tog tipa koji čine isključivo ženski članovi.

Biden je na funkciju sekretarice za medije Bijele kuće nominovao Jen Psaki​, nekadašnju portparolku State Departmenta u vrijeme administracije bivšeg predsjednika Baracka Obame.

Psaki je na društvenoj mreži Twitter napisala da se radi o najraznovrsnijem timu Bijele kuće u historiji koji, kako je ukazala, čini šest majki.

 

Kate Bedingfield​, portparolku svoje kampanje, nominovao je za direktoricu komunikacija Bijele kuće.

Symone Sanders​, viša savjetnica Biden-Harris kampanje predložena je za funkciju portparolke izabrane potpredsjednice Kamale Harris, dok bi Elizabeth Alexander​, bivša glavna portparolka i Bidenova pres sekretarica u vrijeme dok je bio potpredsjednik SAD-a trebalo da obavlja funkciju direktorice komunikacija izabrane prve dame Jill Biden.

Karine Jean-Pierre​, viša savjetnica u Biden-Harris kampanji, obavljaće funkciju zamjenice sekretarice za medije Bijele kuće, dok je Ashley Etienne​, bivša viša savjetnica predsjedavajuće Predstavničkom domu Kongresa Nancy Pelosi, predložena za njenu zamjenicu.

(Kliker.info-Glas Amerike)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku