hamburger-icon

Kliker.info

Biden poručio Putinu : “Nemoj. Nemoj. Nemoj. To bi promijenilo rat kao ništa dosad, kao ništa od Drugog svjetskog rata”.

Biden poručio Putinu : “Nemoj. Nemoj. Nemoj. To bi promijenilo rat kao ništa dosad, kao ništa od Drugog svjetskog rata”.

18 Septembra
10:01 2022

Američki  predsjednik Joe Biden pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da ne koristi taktičko nuklearno ili kemijsko oružje kako bi vratio izgubljena područja u Ukrajini.

Ukrajinska vojska izbacila je ruske snage s nekih dijelova sjeveroistočne Ukrajine pa se Putin našao pod pritiskom domaćih nacionalista koji traže da vrati inicijativu u ratu.

Putin je upozorio da bi Moskva mogla snažnije uzvratiti nađu li se njezine snage pod dodatnim pritiskom i time zabrinuo zapad da bi mogao posegnuti da nekonvencionalnim sredstvima poput nuklearnog ili kemijskog oružja.

Biden: To bi promijenilo rat kao ništa dosad

Na pitanje CBS-a što bi rekao Putinu ako razmatra korištenje takvog oružja, Biden je odgovorio: “Nemoj. Nemoj. Nemoj. To bi promijenilo rat kao ništa dosad, kao ništa od Drugog svjetskog rata”.

Američki odgovor bi bio “posljedičan” kazao je Biden, ali nije htio o detaljima. “Naš odgovor bi ovisio o opsegu onoga što oni učine”.

Za suzbijanje ukrajinskog napredovanja Putin bi mogao mobilizirati pričuvne snage, kojih je oko dva milijuna, ili Europi zatvoriti plin i tako je prisiliti da prisili Ukrajinu na povlačenje.

(Kliker.info-Hina)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku