hamburger-icon

Kliker.info

Barack Obama : Ponosan sam na odustajanje od napada na Asada

Barack Obama : Ponosan sam na odustajanje od napada na Asada

11 Marta
06:45 2016
FILE - This July 18, 2014, file photo shows President Barack Obama speaking about the situation in Ukraine in the Brady Press Briefing Room of the White House in Washington. Obama stated the obvious: “We live in a complex world and at a challenging time.” The confluence of swiftly moving overseas matters comes at a time when the American public’s views on Obama’s foreign policy have been souring, turning what was once seen as his strength into a potential liability.  (AP Photo/J. Scott Applewhite)

 

Ponosan sam što sam u posljednjem trenutku odustao od odluke da pokrenem vazdušne napade protiv sirijskog predsjednika Bašara el Asada 2013. godine.To je izjavio predsednik SAD Barack Obama, a u intervjuu za magazin “Atlantik”  je istakao da je to bila ispravna odluka.

Obama je 2013. godine bio na korak od izdavanje naredbe o vazdušnim udarima kako bi kaznio Asada zbog navodnog korištenja hemijskog oružja protiv pobunjenika.

U poslednjem minutu, Obama je rekao da će tražiti odobrenje Kongresa, iako ima ovlštenja da donese takvu odluku i bez parlamenta. Napadi nikada nisu izvedeni.

Obama je rekao da je to bila jedna od najtežih odluka koje je donio, ali da je bila u interesu SAD.

Oni koji smatraju da je Obama izgubio kredibilitet na Bliskom istoku pozivali su se na tu odluku kao primjer svojih tvrdnji.

(Kliker.info-Beta)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku