hamburger-icon

Kliker.info

Bannonizam bez Bannona : Steve Bannon prisiljen napustiti desničarski portal Breitbart

Bannonizam bez Bannona : Steve Bannon prisiljen napustiti desničarski portal Breitbart

10 Januara
07:06 2018

Stephen Bannon, bivši glavni strateg Bijele kuće, čovjek koji je restrukturirao kampanju Donalda Trumpa te ga doveo do pobjede, doživio je novi udarac: prisiljen je napustiti svoju omiljenu igračku, radikalno desni novinski portal Breitbart.

– Bannon i Breitbart će zajednički raditi na što bezbolnijoj tranziciji, stoji u priopćenju koje je potpisao izvršni direktor kompanije Larry Solov. U kurtoaznoj pisanoj izjavi Bannon dodaje da je ponosan na sve što je Breitbartov tim učinio u tako kratkom vremenu i što je izgradio ‘novinsku platformu svjetske klase’. Kasnije je stigla informacija da Bannon gubi i voditeljsku poziciju u Breitbartovoj radijskoj emisiji na satelitskoj platformi Sirius XM.

Prva je ovo izravna posljedica knjige ‘Fire and Fury’ (Vatra i bijes) u kojoj je Bannon dao niz vrlo teških izjava na račun samog Trumpa, ali i njegove obittelji. Nakon toga je uslijedila odluka bogatašice Rebekah Mercer da će prestati financirati Bannona (on se hvastao da će ona platiti njegovu predsjedničku kampanju 2020. godine) i vodstvo Breitbarta nije imalo druge već se zahvaliti Bannonu na suradnji.

Bannon tako gubi glavno oružje koje je imao u rukama za političku borbu u kojoj je tvrdio da će, iako je napustio Bijelu kuću, i dalje podržavati Trumpa. Nije pomoglo ni što se u ponedjeljak ispričao te izrekao niz pohvala na račun predsjednika.Kao što je najavljivao ugledni New Yorker, umjesto trumpizma bez Trumpa, o čemu je Bannon stalno govorio, sad postoji mogućnost da se nastavi banonizam bez Bannona.

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku