hamburger-icon

Kliker.info

Banjaluka na dlanu : Nebojša Radmanovćć se zamjerio Miloradu Dodiku

Banjaluka na dlanu : Nebojša Radmanovćć se zamjerio Miloradu Dodiku

23 Oktobra
04:50 2008

Prije 12 godina u Banjaluci je osnovana Stranka nezavisnih socijaldemokrata čiji je lider bio Milorad Dodik, a prije šest godina održan je Sabor ujedinjenja na kojem se ta stranka udružila sa Demokratskom socijalističkom partijom i osnovan je Savez nezavisnih socijaldemokrata. Za predsjednika SNSD-a tada je izabran Milorad Dodik koji je i danas na toj funkciji, a za predsjednika Izvršnog odbora Nebojša Radmanović, lider tadašnjeg DSP-a.

Danas je SNSD najjača politička stranka u RS, Dodik je premijer Republike Srpske, a Radmanović član Predsjedništva BiH.Međutim, posljednjih dana počelo je da puca u SNSD-u zbog rezultata izbora za odbornike Skupštine grada Banjaluka. Naime, sukob između DSP-ovaca Nebojše Radmanovića i SNSD-ovaca Milorada Dodika dugo je tinjao i sada je po svoj prilici buknuo.Prema onome što se može čuti u banjalučkim političkim krugovima i što je već procurilo u neke medije iz RS koji nisu pod Dodikovom kontrolom, „Radmanovićevci sada vladaju Banjalukom i SNSD-om“. Žestoke kritike upućuju se na račun Slobodana Gavranovića, predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka i  Dodikovci tvrde da je on formirao frakciju od starih DSP-ovaca i većinu njih progurao za vijećnike Skupštine grada čime je „blokirao one koji su s Dodikom prije 12 godina formirali Stranku nezavisnih socijaldemokrata“. Po nekim izvorima, Dodik je zbog toga ozbiljno zamjerio Radmanoviću.

Javna tajna

U Banjaluci je javna tajna  da je Gavranović Radmanovićev čovjek. Čak 11 Gavranovićevih, zapravo Radmanovićevih ljudi  ušlo je u Skupštinu grada, a na kandidatskoj listi  bilo je ukupno 16 njihovih ljudi. Ne treba zaboraviti da je s Radmanovićem i njegovom strankom u SNSD došao i Igor Radojičić, aktuelni predsjednik Narodne skupštine RS. Za njega se može čuti da je daleko bliži Radmanoviću nego Dodiku.Prema onome što se u banjalučkim političkim krugovima priča, za očekivati je da će u Gradskom odboru SNSD-a Banjaluka uskoro početi da puca po svim šavovima i da će doći do žestokog sukoba između Radmanovićevih i Dodikovih pristalica koji se neće moći zataškati. Gavranović, koji je bio nosilac kandidatske liste na nedavnim izborima za Banjaluku, sa svoje strane poručio je da razumije nezadovoljstvo onih kandidata koji nisu dobili dovoljan broj glasova da bi postali odbornici Skupštine grada i da oni koji ga optužuju za protežiranje članova DSP-a i izbornu krađu nemaju za to nikakvih dokaza. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku