hamburger-icon

Kliker.info

Bakir Izetbegović : Pomirenje s Dodikom za sada nije moguće !?

Bakir Izetbegović : Pomirenje s Dodikom za sada nije moguće !?

18 Oktobra
21:43 2015

IzetI51Lider SDA Bakir Izetbegović najavio je da će proces prekompozicije vlasti u BiH početi prvo potpisivanjem sporazuma između SDA i Saveza za bolju budućnost /SBB/, a potom bi trebalo da uslijedi uspostavljanje nove vlasti u FBiH, pa u kantonima, i tek onda i na nivou BiH.

Izetbegović je istakao da je na tom putu potrebno ubijediti stranke okupljene u Savezu za promjene, ali i SBB, da treba da rade u zajedničkom interesu.On je za Televiziju OBN rekao da je SBB kredibilan politički partner, a njen predsjednik Fahrudin Radončić energičan i sposoban političar, te dodao da još nije razgovarano o detaljima zajedničkog nastupa SDA i SBB.

Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH, naveo je da bi, uprkos svemu, volio da sa predsjednikom Republike Srpske i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom postigne pomirenje i dogovor o relaksaciji političkih odnosa u BiH, ali da to za sada nije moguće.

Izetbegović je istakao da ni on sam nije zadovoljan radom pravosudnog sistema u BiH koje mora biti efikasnije, te dodao da se stanje u pravosuđu može popraviti isključivo putem strukturalnog dijaloga i u skladu sa evropskim standardima.

Najavljeni dolazak Vučića narednog mjeseca u Sarajevo i potom u Srebrenicu, Izetbegović vidi kao novu šansu unapređenja odnosa BiH i Srbije.

“Želim da vjerujem da gospodin Vučić istinski želi poboljšanje odnosa Srbije i BiH”, zaključio je Izetbegović.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku