hamburger-icon

Kliker.info

Astrofizičar sa Harvarda: Materijal pronađen na morskom dnu mogao bi biti dio vanzemaljske letjelice

Astrofizičar sa Harvarda: Materijal pronađen na morskom dnu mogao bi biti dio vanzemaljske letjelice

27 Augusta
15:26 2023

Materijal pronađen na morskom dnu mogao bi biti sa vanzemaljskog svemirskog broda, rekao je za Anadolu astrofizičar s Harvarda Abraham “Avi” Loeb, pokazujući uzroke prikupljene u nedavnoj ekspediciji.

Profesor Loeb i direktor instituta na Univerzitetu Harvard, nedavno je završio ekspediciju vrijednu 1,5 miliona dolara koja se odnosila na zagonetni meteor IM1.

Ovaj meteor, za koji se smatra da potiče iz svemira, srušio se na obalu Papue Nove Gvineje 2014. godine.

Da bi utvrdili njegovo porijeklo, Loeb i njegov tim sakupili su uzorke u Pacifiku, odnosno otopljene kapljice s površine objekta koje su nastale kada je izložen ekstremnoj toploti proizvedenoj prilikom ulaska u Zemljinu atmosferu.

U pepelu su pronađene sferične kuglice, veličine po milimetar, koje su Loeb i njegov tim počeli ispitivati.

Tim sada provjerava da li “njihov sastav u smislu elemenata i radioaktivnih izotopa, da li je materijal od kojeg su napravljeni veoma drugačiji od materijala Sunčevog sistema, u smislu sadržaja i starosti”, kako bi utvrdili da li je u pitanju znak vanzemaljske tehnologije.

Prema riječima Loeba ako je IM1 zaista međuzvjezdanog porijekla, odnosno ako nije od materijala Sunčevog sistema, može se zaključiti da je materijal “mogao biti obogaćen drugom eksplodirajućom zvijezdom, drugom supernovom”.

“Štaviše, može biti tehnološkog porijekla. Ali čak i samo prirodno porijeklo bi bilo istorijsko, jer ovo je prvi put da smo pronašli nešto veće od pola metra iz daleka”, rekao je on.

– Moguće je da “nismo sami” –

“Ako tim utvrdi da je porijeklo materijala tehnološke prirode, to bi značilo da nismo sami u svemiru, baš kao da izlazimo u svoje dvorište i pronađemo tenisku lopticu koju je bacio komšija”, kaže Loeb.

Dodao je da bi nalazi mogli inspirisati čovječanstvo, jer bi mogli preusmjeriti ljudske predstave o mjestu u svemiru i ponuditi uvid u tehnološku budućnost.

“Naše komšije bi mogle biti napredniji od naše vjekovne tehnologije, a mogli su imati milione ili milijarde godina da razviju sopstvenu tehnologiju, nudeći nam priliku da učimo od njih”, nada se Loeb.

– I Vlada SAD govorila o vanzemaljskoj tehnologiji –

Loebovi nalazi poklapaju se s izjavama bivšeg obavještajnog službenika američkih vazdušnih snaga David Grush koji je krajem jula rekao da “apsolutno” vjeruje da američka vlada posjeduje UAP-ove.

Grush je to rekao tokom saslušanja o implikacijama NLO-a na nacionalnu bezbjednost koje je održao Pododbor Predstavničkog doma za nadzor i nacionalnu bezbjednost, granicu i vanjske poslove.

Grusch je odgovarajući na pitanja rekao da vjeruje u to “na osnovu intervjuisanja više 40 svjedoka tokom četiri godine.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku