hamburger-icon

Kliker.info

Assange izašao iz zatvora: Optužbe me neće spriječiti da nastavim svoj posao(Video)

Assange izašao iz zatvora: Optužbe me neće spriječiti da nastavim svoj posao(Video)

16 Decembra
22:06 2010

Julian Assange u četvrtak navečer izašao je iz pritvora u kojem se nalazio posljednjih nekoliko dana. Assanfe je pred brojne okupljene pristaše izašao oko šest sati po londonskom vremenu te im se odmah obratio.Odlično je opet osjetiti čisti londonski zrak", pomalo je ironično kazao Assange, a nakon toga se zahvalio svim ljudima širom svijeta koji su imali povjerenja u njega i njegovog odvjetnika.

"Nadam se da ću nastaviti sa svojim poslom, isto kao što se nadam da ću nastaviti u dokazivanju svoje nevinosti u ovom slučaju, a istovremeno ću javnosti otkriti dokaze koji navodno postoje protiv mene u ovom slučaju, čim mi oni postanu dostupni", kazao je Assange nakon izlaska iz pritvora.

Ranije u četvrtak je sudac Justice Ouseley odobrio jamčevinu za puštanje na uvjetnu slobodu Juliana Assangea pod uvjetima koje je odredio sud u Westminsteru. Saslušanje i razmatranje žalbe protiv puštanja na uvjetnu slobodu bilo je na Visokom londonskom sudu. Službenici britanskog Crown Prosecution Servicea zastupali su švedsku vladu, a tražili su ukidanje uvjeta jamčevine i izručenje. Na salušanju bili su i predstavnici švedskog tužiteljstva koji su uložili žalbu na odluku britanskog suda. (Kliker.info-Nacional)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku