hamburger-icon

Kliker.info

Amir ef. Šehić: Nismo oprostili jer oprost nisu zatražili

Amir ef. Šehić: Nismo oprostili jer oprost nisu zatražili

26 Maja
05:15 2015

Kozarac321Kozarac i prijedorska dolina ne zaboravljaju džehenem otprije 23 godine, kada je 24. maja 1992. godine otpočelo brutalno agresorsko granatiranje Kozarca i okolnih bošnjačkih naselja u okviru sistematskog uništavanja nesrpskog stanovništva.

Povodom toga su se jučer, kao i proteklih godina, okupili Kozarčani, porodice stradalih i prijatelji pod motom „Jeste li zaboravili 24. maj“. Nakon podne-namaza u džamiji u Mutniku u velikoj koloni prošli su kroz kozaračku čaršiju do šehidskog mezarja u Kamičanima.

Okupljanje je zavjet o sjećanju na veliku tragediju bošnjačkog naroda. U Kamičanima su učene dove i Ja'sini šehidima, a skupu su se obratili glavni imam Amir ef. Šehić i muftija bihaćki Hasan ef. Makić.  Imam Šehić je podsjetio na nestanak Kozarca prije četvrt stoljeća, više od 1.200 svirepo ubijenih bošnjačkih braće i sestara, djece i roditelja, srušenih 5.000 kuća, sa zemljom sravnjenih 24 džamije i mesdžida.

– Okupili smo se da svima kažemo da nismo zaboravili svoju ubijenu djecu, roditelje, braću, sestre i komšije. Da svima kažemo da naše rane nisu zacijelile, da nam još boli zadaju i da nikada zacijeliti neće. Okupili smo se i da, po Bog zna koji put, kažemo da ništa nismo oprostili jer naš oprost, ni 23 godine nakon svih zala koja su nam nanijeli, nisu zatražili – kazao je ef. Šehić.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku