hamburger-icon

Kliker.info

Amerika se klanja našem zmaju : Medunjanin je sve oduševio fair-play potezom (VIDEO)

Amerika se klanja našem zmaju : Medunjanin je sve oduševio fair-play potezom (VIDEO)

25 Juna
21:01 2017

Reprezentativac BiH Haris Medunjanin nedavno je stigao u američki MLS, a vrlo je brzo postao omiljen, čak i ponajveća zvijezda. Ne po igrama (koje nisu loše, dapače), nego po neviđenom fair play potezu!

Naime, u jednom je trenutku utakmice igrač suparničkog D.C. Uniteda Luciano Acosta dobio crveni karton nakon prekršaja na Medunjaninu. No, Haris je došao do sudije i rekao mu:

“Mislim da me nije udario nego samo odgurnuo.” 

I sudija je opozvao svoj karton, te je Acosta ostao u igri!

Da, bilo je slučajeva da igrač prizna da nije penal za njegovu ekipu ili da trener nakon nezasluženog crvenog kartona za suparnika izvadi i jednog igrača iz svoje ekipe, ali gotovo se nikad to ne događa u važnim utakmicama dok je rezultat ‘živ’. Što je ovdje i te kako bio.

Harisova Philadelphia pobijedila je s 1:0 golom iz prvog poluvremena a poništeno isključenje se dogodilo u 74. minuti, a junak je nakon susreta objasnio:

“Uvijek sam pošten. Želim pobijediti i trudim se, ali ne želim pobijediti na prljav način, nepošteno.

“Otišao sam do sudije i pitao me ‘Je li te udario?’, ja sam mu odgovorio ‘Ne, nije me udario, mislim da me samo odgurnuo.’ Zato mislim da to nije bilo za crveni karton.”

Dakako, i svi Medunjaninovi kolege bili su oduševljeni:

“Jako poštujem takav potez. On je klasan igrač i veliki čovjek”, rekao je trener suparničkog D.C. Uniteda Ben Olsen, dok su se Harisovi suigrači – šalili:

“Vjerojatno želi osvojiti nagradu za fair play ili tako nešto”, rekao je kapetan Philadelphije i američki reprezentativac Alejandro Bedoya, dok se bivši igrač Milana Oguchi Onyewu nadovezao:

“Ne znam jesu li Haris i sudija ili Haris i Acosta zapravo najbolji prijatelji. Možda večeras izlaze zajedno van pa ne žele stvarati neke napetosti!”

U svakom slučaju, naklon do poda Harisu Medunjaninu!

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku