hamburger-icon

Kliker.info

Amerika noćas nije dobila predsjednika : Trump vodi u ključnim državama, Biden vjeruje u pobjedu !

Amerika noćas nije dobila predsjednika : Trump vodi u ključnim državama, Biden vjeruje u pobjedu !

04 Novembra
07:29 2020

Sudeći prema trenutnim rezultatima Donald Trump je stvorio dobre pretpostavke  da ponovi iznenađujući uspjeh iz 2016. godine i da produži svoj boravak u Bijeloj kući i u naredne četiri godine.

Istina, Biden  je i dalje u vođstvu po broju osvojenih elektorskih glasova ali je činjenica da je Trump nakon osvajanja Floride, Texasa, Ohia te Iowe ,  u  poprilično ubjedljivom vođstvu i u ostalim ključnim državama , Georgiji ,  Michiganu, Pennsylvaniji  i  Wisconsinu.

Što je naročito značajno prešao je u vođstvo i u North Carolini   , a Bidenu ostaje utjeha i nada da je pred pobjedom u republikanskoj utvrdi Arizoni. 

U svakom slučaju Amerika noćas neće dobiti predsjednika jer nema ubjedljivog vođstva , a čeka se i brojanje glasova glasača koji su glasali putem pošte. 

U Pennsylvaniji na primjer Ustavni sud je odlučio da će takve glasove, odnosno pošiljke čekati puna tri dana.  Shodno sudskim odlukama koje su različite od države do države bilježimo i navode službenika izborne komisije, u Michiganu, Wisconsinu i Pennsylvaniji   da danas  neće biti proglašenja  pobjednika u ovim državama.

Sa ocjenom sa početka ovog izvještaja očito se ne slaže demokratski predsjednički kandidat Joe Biden  koji se nešto iza pionoči obratio   javnosti i istakao  da vjeruje da će pobijediti na izborima. 

“Pozitivno gledamo na rezultat, vjerujem da ćemo pobijediti na izborima. Znali smo zbog velikog broja ranih glasova da će trebati vremena, moramo biti strpljivi dok se svi glasovi ne prebroje, a nije gotovo dok se svaki glas ne prebroji. Ali optimistični smo, vjerujemo da smo već pobijedili u Arizoni i tu se situacija okrenula, imamo pozive i iz Minnesote, i optimisti smo za Georgiju, optimisti smo u pogledu Wisconsina i Michigena, trebat će vremena da se prebroje glasovi, ali pobijedit ćemo i u Pennsylvaniji”, rekao je Biden.

 Aktuelni predsjednik Donald Trump se još nije obratio javnosti ali je preko društvenih mreža  saopštio  da će se i on uskoro obratiti svojim pristašama naglasivši pritom  da se radi o “velikoj POBJEDI”.

(Kliker.info)

 

 

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. FAJTER
    FAJTER 04 Novembra, 10:19

    ŠTA ĆEMO SAD,OPET STE NA GUBITNIČKOJ STRANI KAO I UVIJEK U “HISTORIJI”.ŽAO MI JE SRPSKI SVIJET JE NEMINOVNOST KOJA SE RAĐA.SRETNA NAM POBJEDA DONALDA TRAMPA.POZDRAV ZA ISTINITOG

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku