hamburger-icon

Kliker.info

Američko-kanadska turneja CD Face TV : Bosanskohercegovačke, a svjetske priče iz Amerike (Video)

Američko-kanadska turneja CD Face TV : Bosanskohercegovačke, a svjetske priče iz Amerike (Video)

23 Aprila
07:22 2018

Senad Hadžifejzović i uigrana  ekipa njegove  Face TV nastavljaju brižljivco planiranu i odlično osmišljenu   sjevernoameričku  turneju   obilaska bosanskohercegovačkih zajednica po najvećim gradovima SAD i Kanade.

Druženje sa Bosancima i Hercegovcima u ovom dijelu svijeta , te javno snimanje i emitovanje Centralnog dnevnika iz Amerike, Hadžifejtović je započeo prošle sedmice u Chicagu, gdje je između ostalih, ugostio vrhunskog ljekara dr. Eldina Karaikovića,  Aleksandra Hemona, sarajevskog pisca svjetskog glasa, te profesora sa čuvenog Chicago Univerziteta , prof.dr. Emira Keminicu.

Naredna stanica bila je Atlanta  , koja da podsjetimo, slovi kao najorganizovanija  BH zajednica na području Sjedinjenih Američkih Država. Tome u prilog govori i prepuna sala u kojoj je snimljen posljednji, odnosno drugi “američki” Centralni dnevnik Senada Hadžifejzovića. Kao gost je , između ostalih  ugostio prof. Semira Đulića, Fadila Cvrka, Aidu Karamešić te Muhameda Fazlagića Fazlu,koji je za ovu priliku došao iz obližnjeg Louisvillea u državi Kentucky.

Naredna stanica Centralnom dnevniku je Des Moines u državi Iowa, a potom slijede, Saint Louis, Detroit, Toronto, Seattle i  na kraju Phoenix.

(Kliker.info)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku