hamburger-icon

Kliker.info

Američki predsjednik Obama : U SAD-u ne bi trebalo da iko bude meta zbog onog što jeste, zbog svog izgleda ili vjerovanja !

Američki predsjednik Obama : U SAD-u ne bi trebalo da iko bude meta zbog onog što jeste, zbog svog izgleda ili vjerovanja !

13 Februara
22:57 2015

U.S. President Barack Obama delivers remarks before signing the Clay Hunt Suicide Prevention for American Veterans Act into law at the White House in WashingtonUbistvo tri američka muslimanska studenta koje je u utorak izvršio jedan ateist u Chapel Hillu je “brutalno i užasno”, izjavio je američki predsjednik Barack Obama u petak. U SAD-u ne bi trebalo da iko bude meta zbog onog što jeste, zbog svog izgleda ili vjerovanja – riječi su predsjednika Baracka Obame navedene u saopćenju Bijele kuće.

Obama je prvi put javno reagirao na trostruko ubistvo, čiji uzroci još nisu razjašnjeni.Policija još nije utvrdila da li su žrtve Yusor Abou-Salha, Razan Abou-Salha i Yusorin suprug Deah Shaddy Barakat ubijeni zbog njihove religije ili su žrtve susjedske svađe.Više hiljada ljudi je prisustvovalo njihovoj sahrani.

– S tolikim ljudima na sahrani činimo jednu jedinstvenu američku porodicu – kazao je Obama.
Izvršilac trostrukog ubistva 46-godišnji Craig Stephen Hicks predao se policiji nakon pucnjave. Mogao biti dobiti smrtnu kaznu ili doživotni zatvor.Istragu će provesti i savezna policija (FBI).

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku