hamburger-icon

Kliker.info

Američki državni sekretar Kerry : Pitanje je dana kada će ISIL udariti na SAD!

Američki državni sekretar Kerry : Pitanje je dana kada će ISIL udariti na SAD!

24 Novembra
03:15 2015

kerry71Američki državni sekretar John Kerry  izjavio je da je teroristički napad, sličan onom koji se dogodio u Parizu, vjerovatno neizbježan za SAD.“Vjerovatno nije pitanje da li će, već kada će udariti na SAD“, rekao je Kerry.

On je naveo da se može reći da su tačne kritike upućene Obaminoj administraciji koja se nije kretala dovoljno brzo kako bi porazila Islamsku državu, piše NBC.

“Ne verujem da iko misli da se to rješava brzo. Fokusirali smo se na napade u Iraku i Siriji, a siguran sam da će se ti napadi uvećati u danima koji slijede“, zaključio je Kerry.

Kako je on naveo napad bi mogao da izvrši “neko ko se provukao u zemlju“.

“Sada ne postoji nikakva specifična prijetnja, nemamo nikakve dokaze ispred nas, ali je tu uvijek – kao što godinama govorimo narodu – prijetnja. To je svijet u kojem danas živimo. Sve od napada 9/11, eksperti širom zemlje govore da je vjerovatno samo pitanje dana kada će se to dogoditi“, rekao je on.

Kerry  je dodao da Amerikanci ne treba da paniče zbog prijetnji Islamske države.

“Ne treba da podlegnemo strahu i panici. Strategija se razrađuje svakog dana i siguran sam da će nacije zajedničkim snagama poraziti ID, a mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da do toga dođe“, naglasio je američki sekretar.

U seriji napada koji su se 13. novembra dogodili u Parizu ubijeno je 130 osoba, a više od 360 ljudi je ranjeno. Odgovornost za napade preuzela je Islamska država.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku