hamburger-icon

Kliker.info

Aluminijski div na koljenima : Željko Kordić podnio ostavku na mjesto direktora Aluminija

Aluminijski div na koljenima : Željko Kordić podnio ostavku na mjesto direktora Aluminija

02 Aprila
16:45 2014
kordicneko9Generalni direktor Aluminija d.d. Mostar Željko Kordić podnio je ostavku na mjesto direktora, nakon dva mjeseca koliko je bio na toj funkciji, potvrđeno je za Vijesti.ba iz izbora bliskih Vladi Federacije BiH.  Kordićevu ostavku mora prihvatiti Nadzorni odbor ove kompanije, koji je imenovan prošlog mjeseca.  Treba podsjetiti da su Aluminiju juče ponovno blokirani računi zbog duga prema Elektroprivredi HZHB u visini od gotovo 88,5 miliona KM, a prema nekim informacijama računi su bili blokirani i prije ove blokade zbog dugovanja prema jednom od dobavljača.  Prema navodima federalnog premijera Nermina Nikšića, ovo preduzeće je u finansijskoj dubiozi od 220 miliona KM, a Kordić je, nakon preuzimanja dužnosti direktora, tvrdio da se radi o dugu koji iznosi dvije trećine temeljnog kapitala Aluminija. (Kliker.info-Vijesti)
Generalni direktor Aluminija d.d. Mostar Željko Kordić podnio je ostavku na mjesto direktora, nakon dva mjeseca koliko je bio na toj funkciji, potvrđeno je za Vijesti.ba iz izbora bliskih Vladi Federacije BiH.

Kordićevu ostavku mora prihvatiti Nadzorni odbor ove kompanije, koji je imenovan prošlog mjeseca.

Treba podsjetiti da su Aluminiju juče ponovno blokirani računi zbog duga prema Elektroprivredi HZHB u visini od gotovo 88,5 miliona KM, a prema nekim informacijama računi su bili blokirani i prije ove blokade zbog dugovanja prema jednom od dobavljača.

Prema navodima federalnog premijera Nermina Nikšića, ovo preduzeće je u finansijskoj dubiozi od 220 miliona KM, a Kordić je, nakon preuzimanja dužnosti direktora, tvrdio da se radi o dugu koji iznosi dvije trećine temeljnog kapitala Aluminija. – See more at: http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i-hercegovina/188145-zeljko-kordic-podnio-ostavku-na-mjesto-direktora-aluminija.html#sthash.82b0xnm1.dpuf

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku