hamburger-icon

Kliker.info

Aleksandar Vulin podnio ostavku na mjestu direktora BIA-e

Aleksandar Vulin podnio ostavku na mjestu direktora BIA-e

03 Novembra
15:01 2023

Aleksandar Vulin, direktor srbijanske BIA-e (Sigurnosno-informativna agencija), saopćio je danas da podnosi neopozivu ostavku na ovu funkciju.

Čovjek s američke crne liste u pisanoj izjavi naveo je da SAD i Evropska unija “traže njegovu glavu kao preduvjet za neuvođenje sankcija Srbiji”.

“Predsjednik Aleksandar Vučić i Srbija susreću se sa prijetnjama i ucjenama koje se mogu porediti samo s austrougarskim ultimatumom iz 1914. godine. Od nas se traži da priznamo Кosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija.

Ukoliko bi pristali da to i učinimo sljedeći zahtjev bi bio protjerivanje kineskih investicija, bezuslovna tehnološka i ekonomska zavisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvatanje zapadnih vrijednosti u kojima nema mjesta za tradicionalnu porodicu i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu. SAD i EU traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija SrbijiNisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i Srpski svijet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucjene i pritiske na Srbiju i Srpski svijet.

Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA.

Sankcije koje su uvedene meni jesu dokaz moje uporne borbe za jedinstvo Srba, ali uvođenje sankcija Srbiji, za šta bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje BIA, bile bi dokaz moje sebičnosti. Prvi pokazatelj ispravnosti moje odluke bit će licemjerne izjave funkcionera SAD i EU u kojima će se zaklinjati da nisu ni htjeli da nam uvedu kazne i sankcije. Moja ostavka neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahtjeve i ucjene. Sankcije Rusiji nisu dobili, srpsko priznanje Кosova nisu dobili, ali jednu srpsku glavu jesu.

Odbijam da zbog bilo kog položaja postanem dio antiruske i antisrpske histerije, da prestanem da brinem o Republici Srpskoj i njenom opstanku i da prestanem da vjerujem u neminovnost ujedinjenja Srba i stvaranja Srpskog svijeta, odbijam da odustanem od politike vojne neutralnosti i bratstva sa Rusijom i Кinom. Ovo je mala pobjeda SAD i EU, ali i moja velika pobjeda jer sam dokazao da su Srbija i srpski narod vrijedni svake žrtve. Mala je moja žrtva u odnosu na veličinu svetinja koje branim.

Zahvaljujem se predsjedniku Vučiću na prilici da branim Srbe i Srbiju i molim ga da ostane predsjednik svih Srba, posljednji slobodni vođa u Evropi, na ponos svih Srba. Nadam se da ćemo i u ovim izborima zajedno voditi borbu za slobodnu Srbiju”, poručio je Vulin.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku