hamburger-icon

Kliker.info

Alarmantno upozorenje : U Odžaku imamo najezdu zmija, trebaju nam serumi pod hitno

Alarmantno upozorenje : U Odžaku imamo najezdu zmija, trebaju nam serumi pod hitno

24 Maja
11:17 2014

serum123Kako je za NAP potvrdila Sanela Bajić, zadužena za nabavku seruma, vakcina i inzulina pri Domu zdravlja Odžak u popodnevnim satima dobila je četiri seruma, ali napominje da je to neznatno malo u odnosu na broj stanovnika.Poznato je da nakon poplava dolazi i najezda zmija koje su također bježeći od vode napustila svoja skrovišta i sada bukvalno gmižu ulicama, piše novinska agencija Patria.Međutim, u BiH jako je malo seruma protiv ujeda zmija, a Dom zdravlja u Odžaku ostao je bez ijednog seruma.
Kako je za NAP potvrdila Sanela Bajić, zadužena za nabavku seruma, vakcina i inzulina pri Domu zdravlja Odžak u popodnevnim satima dobila je četiri seruma, ali napominje da je to neznatno malo u odnosu na broj stanovnika.
– Ovdje ima više od 12.000 građana, a sada je već evidentno da imamo najezdu zmija. Imali smo pet seruma, ali oni su već potrošeni, jer smo imali ujeda. Ova četiri koja smo dobili moći će nam poslužiti za naredna dva tri dana – kaže Bajić.Ona dodaje da je izuzetno teško nabaviti serume, jer se ne koriste isti u Evropi koja ima specifične za tamošnja područja.- Dobila sam informaciju da je neka osnovna škola iz Sarajeva prikupila 2.000 KM te da ćemo od toga dobiti serume protiv ujeda zmija. Ne znam o kojoj školi se radi, ali saznat ćemo – dodala je Bajić, napominjući da će ujeda biti još ujeda s obzirom da se tek radi na raščišćavanju terena. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku