hamburger-icon

Kliker.info

Ahmet Davutoglu: Kršćanska tvrđava Evropa ne čini dovoljno za izbjeglice

Ahmet Davutoglu: Kršćanska tvrđava Evropa ne čini dovoljno za izbjeglice

07 Septembra
06:59 2015

AhmoD1223Turski premijer Ahmet Davutoglu u autorskom tekstu za njemački dnevni list oštro je kritizirao “smiješno mali” udio izbeglica koje prihvaća Europska unija, nazvavši stari kontinent “kšćanskom tvrđavom Europom”.

Turska je samo iz Sirije i Iraka primila dva miliona izbjeglica i time stvorila “tampon-zonu između kaosa i Europe”, napisao je Davutoglu u autorskom članku za sutrašnje izdanje njemačkog lista Frankfurter Allgemeine Zeitung, prenosi AFP.On je dodao da je financijski doprinos EU-a turskim naporima za prihvat izbjeglica nedovoljan.

‘Prebacivanje problema’

“Europa ima jedan zgodan refleks da prebacuje problem izbjeglica na leđa Turske i da gradi kršćansku tvrđavu Europu”, napisao je Davutoglu.

On je istaknuo da je takav pristup protivan europskim vrijednostima i da Turska kao kandidatkinja za članstvo u EU-u ne može zamisliti da taj pristup ima podršku većine Europljana.

Turski premijer je kazao da je vrijeme da Europa konačno poduzme zajedničke mjere po pitanju imigracije, dodajući da je njegova zemlja spremna za koordiniranu suradnju s “našim europskim partnerima.”

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku