hamburger-icon

Kliker.info

Afera “selefije” : Tužilaštvo BiH otvorilo istragu protiv Dragana Mektića

Afera “selefije” : Tužilaštvo BiH otvorilo istragu protiv Dragana Mektića

05 Aprila
15:54 2019

Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv Dragana Mektića, ministra sigurnosti  BiH.

Tuižilaštvo BiH, odluku o provođenju istrage donijelo je zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, odavanja tajnih podataka te davanja lažnog iskaza.

Navodno, Mektić je kao odgovorna osoba, u svojstvu  ministra sigurnosti, pribavio određene povjerljive podatke, a potom ih na različite načine, iako je znao da je obvezan čuvati tajne podatke, podijelio sa osobama koje nemaju ovlaštenja za pristup podacima sa oznakom tajnosti, a potom neistinito obavještavao javnost, te u konačnici dao lažan iskaz u Tužilaštvu BiH.

Sam Mektić, rekao je da se tu nema šta komentarisati te da se radi o čistim glupostima Tužilaštva BiH na koja je javnost poodavno navikla te da se od te institucije ne može očekivati ništa ozbiljno.

“Tužilaštvo se bavi glupostima kao i do sada. Umjesto da se bave ozbiljnim stvarima, bave se najobičnijim nebulozama. Otvaraju istragu protiv mene, a zatvaraju protiv onih koji trebaju biti procesuirani zbog stvari koje su radili”, rekao je Mektić još jednom dodajući da su to obične gluposti.

Ministar Mektić rekao je ranije da nije ni očekivao drugačiju odluku Tužilaštva BiH, koje je odlučilo da ne provodi istragu o aferi “selefije”.

– Tužilaštvu BiH motiv je bio da otvore istragu da bi ovo ovako sve uradili i zataškali. Tužiteljka (Gordana Tadić, op.a) je vodila istragu protiv svojih bliskih rođaka iz ove afere i zato je ekspresno i tako hitno sve i odradila. Pa vi imate situaciju da predmeti godinama stoje u Tužilaštvu BiH i ne završavaju se istrage. Njima je cilj bio samo da očiste ovaj slučaj. Ja sam znao da će to biti ovako. Samo lud čovjek mogao je očekivati da će nešto tu biti urađeno, ali potpuno lud. Djelimično lud to ne bi mogao ni očekivati – rekao je Mektić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku