hamburger-icon

Kliker.info

Advokatica Vidović potvrdila : Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman izlaze na slobodu

Advokatica Vidović potvrdila : Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman izlaze na slobodu

05 Februara
16:07 2016

bakirBil2Bilsena Šahman i sekretar Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić, uhapšeni u akciji Lutka 2, izlaze na slobodu uz mjere zabrane, potvređno je za N1.Kako je za N1 potvrdila advokatica Vasvija Vidović, Dautbašiću i Šahman su zatraženi pasoši što znači da će im biti ograničeno kretanje.

Sud Bosne i Hercegovine je Šahman i Dautbašiću 13. januara odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su vršili pritisak na Azru Sarić, svjedokinju u predmetu protiv Nasera Keljmendija.

Oni su osumnjičeni da su tokom decembra prošle godine zastrašivanjem i obećanjem nedozvoljene koristi navodili na davanje lažnog iskaza svjedoka Azre Sarić u krivičnom postupku koji vode Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv Nasera Keljmendija i drugih zbog organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom ubistvo.

Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva sigurnosti i kandidat za ministra za saobraćaj i komunikacije BiH i njegova partnerica Bilsena Šahman uhapšeni su 11. januara.

U okviru iste akcije kasnije je uhapšen i Fahrudin Radončić kojem je također određen jednomjesečni pritvor i protiv kojeg je danas Tužialštvo BiH, zajedno sa Šahman, Dautbašićem i Zijadom Hadžijahićem, podiglo optužnicu.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Zerta
    Zerta 05 Februara, 20:39

    Ma kakvu slobodu ? o ćemu prićate…u kućni pritvor zato što su propjevali i bit če svjedoci protiv kriminalca Radonćića

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku