hamburger-icon

Kliker.info

Abu Hamza pušten iz samice

Abu Hamza pušten iz samice

16 Juna
15:15 2008

Karaj Kamel bin Ali (42) zvani Abu Hamza pušten je iz samice KPZ Mostar, gdje je bio smješten nakon incidenta koji je izazvao u ponedjeljak, 9. lipnja, kada je izmakao kontroli čuvara i popeo se na gromobran zatvorske zgrade  , potvrdio je za Dnevni avaz direktor KPZ Mostar Miroslav Bem.

Abu Hamza je pušten iz samice iako je direktor Bem najavljivao mogućnost da bi on nakon ovog incidenta trebao provesti u samici čak tri mjeseca. To je naišlo na negodovanja zatvorenika odjela K2 u mostarskom zatvoru, koji  tvrde da stoje uz Abu Hamzu. Oni ističu da je Abu Hamza bez ikakvog razloga žrtva tortura koje uprava zatvora provodi nad njim.

”Abu Hamza se žalio na zdravstvene tegobe, točnije neke psihičke smetnje, u smislu da ima osjećaj tjeskobe tijekom boravka u samici i slično. On je tražio pregled liječnika, što mu je omogućeno, a zatvorski liječnik je, procjenjujući stanje u kojem se Abu Hamza nalazi, predložio njegovo puštanje iz samice” rekao je Bem.

Usprkos činjenici da je Abu Hamza ponovo izvan samice, Bem cijeni da to nije prijetnja novim incidentima, te da ne postoji mogućnost da u zatvoru dođe do pobune, od čega se strahovalo.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku