hamburger-icon

Kliker.info

ABC : Trudni ‘muškarac’ ponovno trudan

ABC : Trudni ‘muškarac’ ponovno trudan

14 Novembra
07:19 2008

Thomas Beatie, prvi ‘muškarac’ na svijetu koji je ostao trudan, u ekskluzivnom intervjuu za ABC otkrio je da očekuje drugo dijete. Krajem lipnja ove godine Beatie je rodio svoje prvo dijete – djevojčicu Susan. Beatie je rođen kao žena, no cijelo vrijeme se osjećao kao muškarac te se odlučio i živjeti kao muškarac, no zadržao je ženske spolne organe. Uzimao je muške hormone kako bi više nalikovao muškarcu. Prije desetak godina Thomas se oženio s Nancy (46) koja je zbog bolesti morala odstraniti maternicu. Silno su željeli dijete, pa je on prestao uzimati hormone kako bi mogao ostati trudan. Četiri mjeseca nakon prestanka uzimanja hormona, dobio je mjesečnicu, i krenuo u potragu za anonimnim donorom sperme. Ubrzo je zatrudnio.

Prvi intervju nakon poroda     Ovo je njegov prvi intervju nakon poroda. Voditeljici Barbari Walters rekao je da se nakon poroda nije vratio uzimanju muških hormona, jer su imali u planu još djece. – Osjećam se dobro. Trudnoća me ne tjera da se osjećam kao žena. Osjećam se kao suprug i kao otac – rekao je Thomas, istaknuvši da bi dijete svjetlo dana trebalo ugledati u lipnju iduće godine.

Pismene prijetnje              Ovaj 34-godišnjak izazvao je mnogo kontroverzi diljem svijeta kad je objavio da je trudan. Ipak, to je učinio jer je to bio jedini način da ‘on’ i njegova supruga dobiju djecu. – Skrivati trudnog muškarca je kao da skrivate gorilu. Nancy i ja odlučili smo sami reći medijima – objasnio je Thomas zašto se odlučio na javni istup. Rekao je kako je bio šokiran kako se vijest o njegovoj trudnoći brzo proširila svijetom. Kada je prvi put zatrudnio, mnogi su ga kritizirali, zvali ga čudakom. Primao je i pismene prijetnje i još uvijek ih prima.

Tradicionalna obitelj            – Neću dopustiti da strah upravlja našim životima. Mislim da smo tradicionalna obitelj kao i svaka druga. I naša se sastoji od muškarca, žene i djeteta – istaknuo je Beatie. – Samo bih htjela da ljudi budu tolerantniji prema različitim oblicima obitelji i da znaju da se mi svi međusobno volimo – istaknula je Nancy.  (Kliker.info-Večernji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku