hamburger-icon

Kliker.info

Zvizdićeva poruka Vučiću : “Očekivao sam da na Savjetu za nacionalnu bezbjednost upozorite Dodika da prestane budan sanjati”

Zvizdićeva poruka Vučiću : “Očekivao sam da na Savjetu za nacionalnu bezbjednost upozorite Dodika da prestane budan sanjati”

17 Novembra
22:56 2017

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je da “proizvođenje imaginarnih afera baziranih na nepostojećim argumentima ne doprinosi miru i saradnji u regiji”.

Bila je ovo reakcija Zvizdića na sve što se dešavalo nakon što je na Detusche Welleu objavljen intervjuu sa Bakirom Izetbegovićem.

“Uloženo je puno napora za male pomake, a ovakve afere takvu situaciju blokiraju ili je vraćaju unazad. Očekivao sam da će sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost da bude održana odmah nakon izjave tadašnjeg predsjednika gospodina Nikolića koji je na mostu između BiH i Srbije rekao da sanja o ujedinjenju Republike Sprske i Srbije. Očekivao sam da se održi sjednica i da se upozori predsjednik da je to povreda teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH”, kazao je Zvizdić.

“Kada je to propušteno, onda sam očekivao da će se održati sjednica da se upozori predsjednik Republike Srpske (Milorad Dodik) da prestane budan sanjati o ujedinjenju ili otcjepljenju RS. Nažalost, ni to se nije desilo. Onda se održi sjednica na bazi nepostojeće, iskrivljenje i, da budem grub, lažno prenesene izjave jednog od članova Predsjedništva BiH”, kazao je Zvizdić.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku