hamburger-icon

Kliker.info

Zvanično:Vojin Mijatović je kandidat za delegata Doma naroda BiH

Zvanično:Vojin Mijatović je kandidat za delegata Doma naroda BiH

18 Novembra
15:46 2022

Vojin Mijatović je definitivno kandidat za delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, saznaje Faktor. Predložen je od SDP-ovog zastupnika u okviru Pokreta za državu, Saše Grbića.

Početkom decembra bit će održana sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj će biti izabrano pet delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Svog kandidata za delegata imat će i Pokret za državu, Vojina Mijatovića.

Ramiz Salkić, zastupnik Pokreta za državu na konstituirajućoj sjednici NSRS-a, ponudio je opozicionim strankama u entitetskoj Skupštini koje zajedno imaju 25 zastupnika da podrže kandidata Pokreta za državu za Dom naroda Bosne i Hercegovine kako SNSD ne bi imao četiri delegata.

– Gospodine Vukanoviću, vaša lista je osvojila oko 30.000 glasova, a SDA oko 250.000 glasova i nemojte se sekirati za glasače SDA niti za glasače Pokreta za državu. Imate ponudu. Mi imamo pet, vi imate četiri, PDP osam zastupnika. Glasajte za našeg kandidata za delegata za Dom naroda BiH i SNSD neće imati četiri delegata. Do vas je – rekao je na konstituirajućoj sjednici Salkić.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku