hamburger-icon

Kliker.info

Zlatan Begić : “Nevjerovatno i ponižavajuće je da `Dodikovi muslimani` nakon izbora prijete odlukama OHR-a…”

Zlatan Begić : “Nevjerovatno i ponižavajuće je da `Dodikovi muslimani` nakon izbora prijete odlukama OHR-a…”

05 Januara
06:23 2023

Zlatan Begić, državni parlamentarac iz Demokratske fronte oglasio se nakon istupa Osmorke.

-“Dodikovi muslimani” bi trebali znati da građani daju vlast, a ne OHR, Dodik ili Čović. Nevjerovatno i ponižavajuće je da vlast, nakon izbora, prose kod navedenih lica, da prijete odlukama OHR-a kojima im se treba isporučiti vlast, što je nezapamćeno čak i za vazale iz srednjevjekovnog perioda. Time, na prvom mjestu, pokazuju nepoštovanje prema građanima ove zemlje. Građani nisu nikakav “projekat”, oni su izvorni nositelji suvereniteta.

To nepoštovanje je ono što će historija posebno zapisati. Jednako kao što će zapisati gromoglasnu šutnju i postupke osam stranaka na nezapamćeno nametanje suštinskih izmjena pravila izbornog postupka u izbornoj noći (!), čime su poslužili kao unaprijed pripremljeni amortizer za neutralizaciju bilo kakvog jedinstvenog i ozbiljnog političkog odgovora BH strane, čime je ponižena demokracija, ali i svaki građanin sa mrvom svijesti i savjesti.

Sada je sasvim jasno da je Schmidt potpuno rasistički motiviran, i da imamo na našoj političkoj sceni sluge politike rasizma i aparthejda koji prose vlast, čekajući i zazivajući još jednu nedemokratsku i protivpravnu intervenciju velikog bijelog poglavice sa zagrebačkim ordenjem. Naravno, uz podršku SAD-a i Velike Britanije na prvom mjestu, koji bi morali (sebe radi!) da pojasne svoje dvostruke standarde koji užasno smrde na rasizam. Istina, jedan dio BH političkih subjekata otvoreno je zagovarao aparthejd u svojoj zemlji i prije izbora, neki su izbrisani sa političke scene uz nečastan otpust, druge to tek čeka nakon svega, ali mi nije jasno ko još vjeruje SDP-u i njihovim opskurnim šinjel kadrovima?

Kakogod, pred nama su vrlo teške četiri godine, u prethodnom mandatu smo imali snažnu konspirativnu sabotažu iza leđa odbrane (o čemu će se tek pisati i govoriti!), u ovom imamo otvorenu kolaboraciju, nadmenost prema BH narodu i snishodljivost prema velikom bijelom poglavici i njegovim naredbodavcima.

Međutim, svi navedeni – i strani i domaći, na kraju će se uvjeriti da vlast pripada građanima i potiče od građana, te da se ne može od njih prosto ukrasti. Neki stari inostrani prijatelji (ili oni koji su bezrezervno smatrani takvima!) će teško narušiti vlastiti ugled i povjerenje kod BH građana ali i šire, drugi – domaći će nečasno biti otpušteni od strane samih građana, ali će na kraju shvatiti da se građani nikada ne smiju podcjenjivati. Ne pomažu tu ni spinovi, ni BH/sarajevske verzije jeremić jovana, marić milomira, đoga i starih udbinih babaroga, građani se nikad ne smiju podcijeniti! Idemo dalje, tek je počelo, ništa nije gotovo, poručio je Begić.

(Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku