hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić: Nađimo snagu u našim različitostima

Željko Komšić: Nađimo snagu u našim različitostima

31 Decembra
14:51 2022
Član Predsjedništva BiH Željko Komšićo uputio je u čestitku građankama i građanima BiH povodom Nove godine.

Komšić u čestitki ističe da period koji ostavljamo iza sebe nije bio nimalo lak i da su pred nama  bili veliki izazovi, izazovi koji nisu olakšali našu svakodnevnicu, kao i da period koji je pred nama neće biti jednostavan.

– Političke promjene u svijetu i Evropi rezultirale su brojnim tenzijama na širem društvenom planu, što se u velikoj mjeri odrazilo i na ekonomsko-socijalni status u BiH.

Nažalost, sve ukazuje na to da ni period koji je pred nama neće biti jednostavan. Zasigurno će biti izazovniji i neizvjesniji. Stoga, na svima nama je da kao pojedinci u društvu, uz mnogo mudrosti, strpljenja i odlučnosti, učinimo sve kako bismo adekvatno odgovorili na izazove i promjene koje će uslijediti u budućem periodu – kaže Komšić.

Naglašava da trebamo biti iskreni i da je mnogo  posla pred nama kako bismo okruženje u kojem živimo učinili boljim i prosperitetnijim.

– Ali nikada ne trebamo odustati. Ja sigurno neću odustati od države Bosne i Hercegovine u kojoj su svi građani jednaki, države u kojoj će temeljna ljudska prava biti imperativ. Države čije su institucije u službi svakog njenog građanina, a ne svrha same sebi, države u kojoj će se svako od nas osjećati sigurno. Uvjeren sam, nećete odustati ni vi.

Nađimo snagu u našim različitostima, slavimo međusobne uspjehe, budimo jedni drugima čvrst oslonac. Empatijom gradimo društvo jednakih, društvo saradnje i tolerancije. Dok se radujemo svojim i uspjesima naših bližnjih, ne zaboravimo one koji su u potrebi i sami, budimo ruka podrške jedni drugima.

Dragi moji Bosanci i Hercegovci, u novoj 2023. godini želim vam dobro zdravlje, mnogo sreće i uspjeha, uz nadu da će naredna godina biti bolja u svakom pogledu od ove koju ostavljamo iza sebe – poručio je Komšić u novogodišnjoj čestitki.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku