hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić: Jedva čekam kandidaturu Dragana Čovića

Željko Komšić: Jedva čekam kandidaturu Dragana Čovića

25 Februara
03:19 2018
To što je SDP BiH izašao sa svojim kandidatom za člana Predsedništva BiH za mene je sasvim očekivano i tu nema nikakve drame, niti će to uticati na kreiranje zajedničkih lista. Ovo u intervjuu za EuroBlic kaže predsjednik Demokratske Fronte Željko Komšić.

– SDP ima svog kandidata za člana Predsjedništva u Federaciji BiH. Ne znam ko će to biti, ali biće iz reda bošnjačkog naroda. DF ide sa mnom kao sa kandidatom i to je to. Ne vidim u tome ništa sporno ni začuđujuće. Idemo u tu vrstu utakmice, a biće kako narod odluči – poručuje Komšić.

Na pitaje – Plašite li se kandidature Dragana Čovića, Komšić odgovara:  Iskreno, radujem se njegovoj kandidaturi. Volio bih da se to desi.

Dodaje da je svako svakome konkurencija i da nema nikakvih garancija da će pobijediti, ali bi volio da Dragan Čović bude kandidat HDZ.
Na pitanje kako doživljava konstantne Čovićeve tvrdnje da Bošnjaci biraju Hrvatima predstavnike i što u taj kontekst svrstava upravo njegovu kandidaturu, Komšić kaže:

– Prvo, ne želim da pričam na nivou tog koncepta, da smo mi ovdje osuđeni da budemo isključivo Srbi, Bošnjaci i Hrvati. Valjda smo rođeni takvi i bićemo dok živimo – ljudi, prije svega. Ne idem tim smjerom kojim ide Dragan Čović, već smjerom da smo svi građani ove zemlje. Druga stvar, u Ustavu, kada ga tumačite, piše ovo što govorim, a ne ono što kaže Dragan Čović. I dok bude tako u Ustavu, biće ovako. Odbijam koncept u kom Dragan Čović živi i u kom misli da treba da vlada BiH. Prema tome, zašto bih upadao u tu vrstu priče i izlazio na taj teren.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku