hamburger-icon

Kliker.info

Zatvoren SFF : Angelina Jolie dobila ‘Počasno Srce Sarajeva’ (VIDEO)

Zatvoren SFF : Angelina Jolie dobila ‘Počasno Srce Sarajeva’ (VIDEO)

30 Jula
16:51 2011

Holivudska glumica Angelina Jolie večeras se u pratnji supruga glumca Brada Pitta pojavila na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta na ceromoniji zatvaranja SFF-a. Angelini Joli je na ceremoniji zatvaranja SFF-a uručena počasna nagrada Srce Sarajeva. U obrazloženju je direktor Festivala Misad Purivatra rekao da se ta nagrada dodjeljuje Angelini Jolie za izuzetan angažman ne samo svijetu filma, nego i u stvarnom svijetu.
Na ceremoniji zatvranja SFF-a dodijeljene su i oficijelne nagrade Festivala u takmičarskom programu, u kojem je osam ostvarenja bilo u konkurenciji za nagradu Srce Sarajeva. Nagradu Srce Sarajeva u ovom programu za najbolji film dobio je austrijski fim Disati reditelja Karla Markovicsa, u kojem glumi i Luna Mijović. Srce Sarajeva za najbolju glumicu pripalo je Adi Condescoj iz Rumunije za ulogu u filmu Loverboy, a najboljim glumcem proglašen je Thomas Schubert za ulogu u austrijskom filmu Disati. Specijalna nagrada žirija dodijeljena je bugarskom filmu Ave, režisera Konstantina Bojanova. 
Za najbolji kratki film SFF-a proglašen je Mezanin, hrvatskog reditelja Dalibora Matanića. Specijalne plakete žirija u ovom takmičarskom programu dodijeljene su filmovima Dove sei, amor mio (Hrvatska) i Drugi dubl (Bugarska/Njemačka). Srce Sarajeva za najbolji dokumentarac dodijeljeno je bh. režiseru Nedžadu Begoviću za film Mobitel, dok je Nagrada za ljudska prava pripala Imre Azemu za film Ekumenopolis: grad bez granica (Turska/Njemačka). (Kliker.info/FTV)
 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku