hamburger-icon

Kliker.info

Za Paravinjom se još traga : DNA analiza potvrdila da je Antonija bila u kamionu!

Za Paravinjom se još traga : DNA analiza potvrdila da je Antonija bila u kamionu!

25 Juna
19:37 2011

Hrvatski MUP je priopćio da su dobili prva vještačenja forenzičara o dokazima izuzetim iz kamiona kojeg je vozio Dragan Paravinja, a koji dokazuju da je on povezao 17-godišnju Antonija Bilić koja je 7. juna stopirala na Čikolskom mostu, kada je posljednji put viđena."Usporednom metodom te DNA analizom spornih uzoraka iz kamiona (vlas kose) i nespornih uzoraka izuzetih od članova Antonijine obitelji, utvrđeno je da se podudaraju, što potvrđuje da se nestala Antonija Bilić nalazila u kamionu", priopćio je MUP. "Točnije, analizom vlasi kose izuzete iz kabine kamiona utvrđen je djelomični DNA profil ženske osobe koji se podudara s DNA profilom dobivenim iz krvi majke nestale Antonije Bilić", pojasnili su iz policije, dodavši da je za Paravinjom raspisana međunarodna tjeralica.

‘Paravinja se imao namjeru ubiti, ali je odustao’

Ranije je pak Dnevni avaz objavio kako su policajci po bjegunčevom oproštajnom pismu zaključili kako se Paravinja nema namjeru ubiti. "Rastumačili smo pismo koje je ostavio u toaletu i sigurni smo da je on imao namjeru ubiti se, ali je od nje odustao. Naime, on u jednom dijelu pisma kaže ‘izvini što sam to uradio u tvojoj kući’, a nije ništa uradio. Od stvari koje ostavlja za sobom je novac, što uopće nije tipično za suicide. Policija Hrvatske i RS sigurna je da je imao namjeru dići ruku na sebe, ali je zbog nekih razloga od odustao", ispričao je sugovornik Avaza. Stotine pripadnika MUP-a RS od subote rano ujutro pretražuje širi teren Srpca, Donjih Srđevića i većine okolnih sela, no Paravinja još nije pronađen. Kako je za Danas.hr kazala glasnogovornica MUP-a RS Mirna Šoja, potraga za Draganom Paravinjom još traje, a informacija o uhićenju će biti pravodobno poslana medijima.

Preplivao Savu i ilegalno prešao granicu s BiH

Također, mediji su objavili da je Paravinjina supruga priznala da je pomogla suprugu da ilegalno prijeđe granicu Hrvatske i BiH, tako što ga je dovela do Slavonskog Broda, gdje je on preplivao Savu i ušao na teritorij BiH. Podsjetimo, Paravinja je u četvrtak uspio pobjeći policajcima, otkada traje potraga za njim na području Donjih Srđevića. Inače, Paravinja je osuđen za pokušaj silovanja i silovanje tijekom devedesetih godina, za što je trebao odležati četiri i pol godine zatvora. Također, policija iz BiH traga za njim zbog silovanja počinjenog na području Sarajeva. Kada je posljednji put viđen, Dragan Paravinja na sebi je imao crnu majicu dugih rukava, crne hlače i plave tenisice. Visok je 180 centimetara, ima smeđu kosu, plave oči, izražene jagodice i spojene obrve.

Češlja se područje od Oklaja prema Kninu
Devetnaesti dan nakon nestanka 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić pretraga brojnih lokalnih cesta i puteva, kuća, šumaraka, kamenoloma, vodotoka… na širem drniškom području nije dala važnjih tragova koji bi mogli rasvijetliti taj slučaj. "Obišli smo šire područje Oklaja, pa prema akumulacijskom jezeru Brljani na rijeci Krki, zatim pravac prema Radučiću, Kistanjama, Erveniku i Kninu… U potrazi su 23 naša člana i dva psa tragača, no i zasad nismo našli nikakve tragove koji bi se doveli u vezu s nestalom Antonijom. Ne znam hoćemo li potragu nastaviti u nedjelju", kazao je Anton Vukičević, voditelj šibenske podružnice Hrvatske gorske službe spašavanja. (Kliker.info-VLM agencija)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku