hamburger-icon

Kliker.info

Vučić na Kosovu: Obezbjediti sigurnost za svaku srpsku i albansku porodicu (Video)

Vučić na Kosovu: Obezbjediti sigurnost za svaku srpsku i albansku porodicu (Video)

20 Januara
16:04 2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas posjetu  Srbima na Kosovu pozivom da se ne iseljavaju sa svojih imanja i porukom Albancima da Srbija, bez obzira na različita mišljenja, želi da se na Kosovu sačuva mir.

Srbijanski predsjednik rekao je da ima tri poruke za svoje sunarodnjake, a ključna je da moraju ostati i opstati na Kosovu.Vučićeva druga poruka je da s njima želi razgovarati o tome tko im može garantovati  sigurnost, a treća da se vlast Srbije mora obračunati s kriminalom i korupcijom u vlastitim redovima.

“Srbi moraju ostati i opstati na svojim ognjištima, a država Srbija je pomagala i pomagat će i više u budućnosti… Ne smije nas biti manje na teritoriju gdje smo oduvijek živjeli, a za to ćemo se kao država boriti na sve načine. Došao sam i razgovarati o sigurnosti Srba, o tome koja su tijela koja im jamče tu sigurnost”, rekao je Vučić tijekom posjeta manastiru Banjska.

Srbijanski predsjednik poručio je Albancima da, bez obzira na različite interese i poglede na međusobne odnose, Srbija želi i učinit će sve da očuva mir i riješi prijepore.

“Da riješimo višedesetljetne i višestoljetne razmirice, da osiguramo trajnost tog mira i sigurnost za svaku srpsku i svaku albansku porodicu”, citirali su beogradski elektronički mediji Vučićeve poruke tokom posjeta Kosovu.

Vučić je današnji posjet Kosovu najavio poslije ubistva  jednog od vođa kosovskih Srba Olivera Ivanovića 16. januara  u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a danas je novinarima potvrdio da će Priština i Beograd, unatoč početnim neslaganjima  o sudjelovanju srbijanskih istražnih tijela, ipak razmjenjivati informacije u istrazi atentata na Ivanovića.

“Mi ćemo razmjenjivati informacije. Ali ćemo sačekati – ne priče za novine, već konačne rezultate istrage. Ako se to ne dogodi, onda će nam mnoge stvari biti jasnije”, rekao je Vučić novinarima u manastiru Banjska.

Prethodno su prištinski mediji prenijeli kako je kosovski ministar pravde Abelard Tahiri izjavio da je Priština spremna surađivati s Beogradom na rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića u utorak u Mitrovici.

On je rekao da će biti razmjenjena “svaka vrsta informacija”, navodeći kako su kosovske vlasti od Beograda tražile sve informacije koje imaju, a “očekuje se da budu proslijeđene kosovskoj policiji i tužilaštvu “, naveli su prištinski mediji.

Predsjednik Srbije odao je danas počast Oliveru Ivanoviću položivši vijenac ispred sjedišta Građanske inicijative Sloboda, demokracija, pravda u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice gdje je Ivanović ubijen 16. januara  ujutro.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku