hamburger-icon

Kliker.info

Vladari svijeta : Tajni dogovor o novom monetarnom sistemu

Vladari svijeta : Tajni dogovor o novom monetarnom sistemu

03 Juna
05:13 2010

Danas počinje, a u nedjelju završava najvažnija, najuzbudljivija i najtajnovitija svjetska sesija – godišnji sastanak Bilderberg grupe. Sve će se odvijati iza dobro zatvorenih vrata, a učesnici su se već ranije zakleli da će šutjeti i da nikada i nikome neće otkriti ko je šta rekao.  

Strogo čuvana tajna                               Sastanak Bilderberg grupe održat će se u hotelu Dolče Sitges koji se nalazi blizu Barcelone i važi za jedan od najluksuznijih u svijetu. Ovaj hotel s pet zvjezdica nalazi se na golf igralištu i, pored ostalog, ima 11 sala za sastanke, 25 soba za konsultacije… Već nekoliko dana on je pod budnim okom specijalnih agenata koji ga osiguravaju i ne dozvoljavaju nikom da se približi. Bilderberg grupa važi za svjetsku vladu u sjeni, a njeni članovi su državni lideri, vrhunski političari, pripadnici kraljevskih obitelji, predstavnici vojne industrije, vodeći bankari i biznismeni… Prvi tajni sastanak svjetskih moćnika održan je 1954. godine na inicijativu holandskog princa Bernara, u hotelu „Bilderberg" u Osterbeku u Holandiji. Po tom hotelu, grupa je dobila ime. Danas se zna da je na tom sastabku dogovoreno formiranje Evropske unije. Džordž Mekgi, bivši američki ambasador u tadašnjoj Zapadnoj Njemačkoj svojevremeno je otkrio da je Rimski ugovor, potpisan 1957., kojim je stvoreno zajedničko evropsko tržište kreiran na sastancima Bilderberg grupe.

Sesije se od 1954. održavaju obavezno jednom godišnje i uvijek u drugom mjestu, po pravilu početkom juna. O tome se javnost ne obavještava, ali se i ne krije mjesto sastanaka. Međutim, teme o kojima se raspravlja i dogovori su najstrožije čuvana tajna. U svijetu postoji desetak novinara koji su se specijalizirali za praćenje Bilderberg grupe i otkrivanje njenih tajni. Došli su do informacije da su se neki članovi prije mjesec dana u Dablinu sastali  sa članovima grupe poznate pod imenom Trilateralna komisiju, da bi usaglasili stavove pred svoju današnju sesiju. Na tom skupu učestvovalo je 300 uglednih svjetskih imena, a osiguravali su ih vojska i pripadnici njihovog privatnog obezbjeđenja. Na ovosedmičnom sastanku u Španiji kojem će prisustvovati 130 članova Bilderberg grupe, glavna tema bit će globalna recesija. Navodno, oni će se dogovoriti da produže ekonomsku krizu u svijetu za još najmanje godinu dana kako bi stvorili globalni trezor – svjetsku državnu riznicu, a pod okriljem Ujedinjenih nacija. Ta ideja predstavljena je još prošle godine na jednom sastanku u Atini.  

Nacionalne države                                     „Nacionalisti" iz Evrope i Amerike uspjeli su da je blokiraju. „Nacionalista" je inače prljava riječ koju članovi Beilderberg grupe koriste za one koji se protive predaji nacionalnih suvereniteta Ujedinjenim nacijama, proglašavajući sve koji se protive ideji Evropske unije čak i fašistima – piše svjetska štampa i poziva se na dobro obaviještene izvore koji kažu da se ova grupa zalaže za novi svjetski monetarni sistem. – Krajnji cilj Bilderberg grupe je pretvoriti Ujedinjene nacije u novu svjetsku vladu, a nacionalne države u nebitne geografske reference. Evropska unija – EU  postala je jedan politički entitet, uslijedit će AU –  Američka unija u kojoj bi bila kompletna zapadna hemisfera uključujući i Kubu, a onda će se osnovati APU – Azijsko-pacifička unija. Svaka od tih unija imat će zakonodavnu i izvrnu komisiju i šefa koji će moći da nametne zakone državama članicama. Kao u EU, i u Američkoj uniji će biti zajednička valuta čime će se izbrisati simboli suvereniteta država članica – tvrde upućeni. Kao dokaz uzimaju Hermana van Rompeja, predsjednika EU i njegovu nedavnu izjavu u Kopenhagenu gdje je sebe i svoj tim predstavio kao globalnu vladu. Tvrdi se da je on za predsjednika EU postavljen 12. novembra 2009. na večeri koju je Bilderberg grupa organizovala u zamku Hertoginedal kod Brisela.  

Ko su učesnici sastanka                                   Prema onome što su novinari specijalizovani za praćenje Bilderberg grupe uspjeli otkriti, na ovosedmičnom skupu u hotelu kod Barcelone, učestvovat će vrhunske svjetske ličnosti. To su, pored ostalih, Džozeh Akerman, direktor Dojče banke, Mario Dragi, guverner italijanske centralne banke, Filip Mejštad, predsjednik Evropske investicione banke, zatim Dejvid Rokfeler, pa Žan Klod Triše, predsjednik Evropske centralne banke, Robert Zelik, šef Svjetske banke, Kit Aleksandar, direktor američke Agencije za nacionalnu sigurnost, Dora Bakojanis, bivša ministrica vanjskih poslova Grčke, američki diplomata Ričard Holbruk, Paskal Lami iz Svjetske trgovinske organizacije, Frek Mekena, vivši kanadski ambasador u SAD, Romano prodi, bivši italijanski premijer, Ali Babakan, zamjenik premijera Turske, Pol Volfovic, bivši predsjednik Svjetske banke, Džejms Štajnberg, zamjenik američkog državnog sekretara… U sesiji će učestvovati i holandska kraljica Beatris, španska kraljica Sofija, belgijski princ Filip, šefovi najvećih svjetskih korporacija… Zanimljivo je da će među učesnicima, po starom pravilu, biti i vlasnici i glavni urednici najvećih svjetskih listova, prije svih Njujork tajmsa, Vašington posta i Tajma. Smatra se da Bilderberg grupa kontroliše i svjetsku štampu. Zanimljivo je da za proteklih 40 godina, koliko učestvuju na godišnjim skupovima, vlasnici i urednici medija nisu prekršili obećanje da će šutjeti.    (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku