hamburger-icon

Kliker.info

Vlada KS donosi odluku : Nagrada za informaciju o ubici Edinu Gačiću bi trebalo da iznosi 50.000 KM

Vlada KS donosi odluku : Nagrada za informaciju o ubici Edinu Gačiću bi trebalo da iznosi 50.000 KM

11 Februara
15:42 2019

Vlada Kantona Sarajevo sutra će na sjednici donijeti zvaničnu odluku o iznosu nagrade za korisnu informaciju o ubici Edinu Gačiću. Kako Klix.ba nezvanično saznaje, nagrada bi trebalo da iznosi 50.000 KM.

“Sutra će Vlada KS odlučiti o iznosu nagrade za informaciju koja dovede do lišavanja slobode osumnjičenog za ubistvo policajca Mahira Begića. Naći ćemo izvor i stavku u budžetu jer želimo što prije pronaći i lišiti slobode ovu osobu”, potvrdio je za Klix.ba ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, vlada bi sutra trebalo da potvrditi prijedlog da nagrada za konkretnu informaciju bude 50.000 KM.

Podsjetimo, Edin Gačić je višestruki ubica kojeg se sumnjiči za ubistvo Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica prije sedam dana te policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Za sada je u toku opsežna potraga, a na terenu su brojne policijske ekipe. Građani dojavljuju svaku sumnjivu situaciju, a Vlada KS je obećala i novčano nagraditi osobu koja policiji dostavi konkretnu informaciju koja donese rezultat, a to je hapšenje Gačića.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku