hamburger-icon

Kliker.info

Vanredna sjednica Predsjedništva BiH : Odluka o angažiranju Oružanih snaga za uspostavu karantene na granici

Vanredna sjednica Predsjedništva BiH : Odluka o angažiranju Oružanih snaga za uspostavu karantene na granici

19 Marta
05:07 2020

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na 58. vanrednoj sjednici, održanoj dana 18.3.2020. godine, donijelo Odluku o angažiranju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i spriječavanju širenja koronavirusa (COVID – 19) u posebnim objektima (šatorima) za smještaj lica koja dolaze u Bosnu i Hercegovinu iz inozemstva.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je ovlastilo ministra obrane Bosne i Hercegovine da na zahtjev nadležnih institucija na nivou Bosne i Hercegovine, entitetskih institucija i institucija Brčko Distrikta BiH može angažirati i upotrijebiti neborbena materijalna i tehnička sredstva Oružanih snaga BiH sa pripadajućim personalom za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i spriječavanju širenja korona virusa.

Ministar obrane Bosne i Hercegovite će svojom zapovijedi utvrditi potrebne personalne i materijalne resurse Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za realizaciju aktivnosti iz odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Tokom realizacije zadataka iz ove odluke, Oružane snage BiH će uspostaviti potpunu saradnju i koordinaciju sa nadležnim civilnim organima na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Ovlaštenje za angažiranje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine važi 30 dana, a odluka Predsjedništva BiH stupa na snagu danom donošenja.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *