hamburger-icon

Kliker.info

Uvjerljiva pobjeda : Crna Gora izabrala predsjednika, Đukanović proglasio pobjedu

Uvjerljiva pobjeda : Crna Gora izabrala predsjednika, Đukanović proglasio pobjedu

April 16
00:18 2018

Državna izborna komisija objavila je na svojim stranicama preliminarne i neslužbene rezultate nakon polovice prebrojanih glasačkih listića.Po tim podacima, Milo Đukanović osvojio je 55,89 posto glasova, Mladen Bojanić 31,74 posto, a Draginja Vuksanović 7,93 posto.

Kandidatu Marku Milačiću povjerenje je ukazalo 2,51 posto birača, Hazbiji Kalaču 1,08 posto, Dobrilu Dedeiću 0,42 posto, a Vasiliju Miličkoviću 0,41 posto.

Kandidat vladajuće stranke na izborima za crnogorskog predsjednika, Milo Đukanović proglasio je pobjedu.U pobjedničkom govoru okupljenim pristalicama i crnogorskoj javnosti, rekao je kako je “ispunio obećanje i ostvario još jednu pobjedu, u prvom i jednom izbornom krugu te na taj način nadjačali zajedničke napore drugih šest kandidata”.

“Sada trebamo da nastavimo evropskim putem, putem dostizanja evropskog kvaliteta života i putem koji vodi do punopravnog članstva u Evropskoj uniji, da napravimo završni korak. I dobili smo povjerenje zbog čega sam uvjeren da nećemo iznevjeriti povjerenje građana i u pet godina napraviti korak u procesu članstva u EU”, rekao je Đukanović.

Zahvalio je građanima na ukazanom povjerenju i najavio da će biti odgovoran prema njima, ali i koalicijskim partnerima.

“Neću trošiti vrijeme obraćanjem protivkandidatima, nego liderima opozicije – ovaj rezultat je toliko ubjedljiv, toliko nadmoćan da je to prava prilika da preispitaju ono što rade. Ruka im je ispružena da objedinimo crnogorske potencijale i zajedno da radimo na rješavanju svih izazova sa kojima se Crna Gora suočava i sa kojima će se suočavati u svom budućem razvoju”, najavio je.

Sve ono što je obećao u kampanji, dodao je, “biće ideja vodilja na poziciji predsjednika”.

Kao ključno iskušenje pred Crnom Gorom u narednih pet godina naveo je ekonomski razvoj, ali savladavanje podjela u crnogorskom društvu.

Predsjednička kandidatkinja Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović nije zadovoljna izbornim rezultatom zbog, kako je rekla, “budućnosti Crne Gore”.

Prema podacima s biračkih mjesta, a nakon prebrojanih 38 posto glasova, dobila je povjerenje 7,5 posto birača.

“Ovakav rezultat je posljedica dva faktora – zarobljene države i problema u opoziciji”, kazala je Vuksanović.

Na pitanje hoće li čestitati Đukanoviću, odgovorila je kako “ne zavrijeđuje čestitku zbog načina na koji je vodio kampanju”.

Nakon 38 posto prebrojanih glasova, navodi se na stranicama Državne izborne komisije, kandidat vladajućih Milo Đukanović dobio je povjerenje 55,8 posto birača.

Za Mladena Bojanića glasalo je 32,3 posto, a za Draginju Vuksanović 7,5 posto birača.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *