hamburger-icon

Kliker.info

U susret baražu : Protiv Hrvata imamo omjer 0-4, a protiv Čeha i Portugalaca 0-2

U susret baražu : Protiv Hrvata imamo omjer 0-4, a protiv Čeha i Portugalaca 0-2

12 Oktobra
14:33 2011

Sada je sve jasno. U baražu možemo igrati protiv Portugala, Hrvatske, Češke i Republike Irske. Kada smo zavirili u prošlost od pomenute četiri selekcije nismo igrali samo protiv Republike Irske. Gledajajući statistiku, možda bi nam Irci bili najbolji protivnik od preostale tri selekcije, koje nikada nismo pobijedili.Najviše smo igrali protiv Hrvatske, četiri puta. Uvijek su slavili Hrvati. Prvi duel smo odigrali u kvalifikacijama za SP 2008. u Francukoj. Tada smo bili domaćinu u Bologni, a tada su kockasti slavili 4:1.

U revanšu u Zagrebu, zapadne komšije su nas dobile 3:2. Prije devet godina, 2002. godine u prijateljskom susretu u Maksimiru, Hrvatska nas je dobila 2:0, a 2007. godine na Koševu su Hrvati slavili sa 5:3.
Što se Češke i Portugala tiče igrali smo po dva puta. U kvalifikacijama za EURO 2000 u Belgiji i Holandiji, Česi su nas dobili na Koševu 3:1, dok je u revanšu bilo 3:0.I na kraju, Portugal nam je bio posljednja prepreka za SP 2010. u Južnoj Africi. U baražu su nas dobili po 1:0 u Lisabonu i Zenici.Dakle, statistika nije na našoj strani, ali vremena su se promijenila. Sada je definitvno da se možemo nositi i sa Hrvatima, Portugalcima, posebno Česima i Ircima. S kim ćemo igrati odlučujuće dvoboje za plasman u Poljsku i Ukrajinu saznat ćemo sutra u Krakovu. (Kliker.info-SC)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku