hamburger-icon

Kliker.info

Trump u središtu rasističkog skandala : Kongresnicama poručio da se ‘vrate otkud su došle’

Trump u središtu rasističkog skandala : Kongresnicama poručio da se ‘vrate otkud su došle’

Juli 15
03:16 2019

Američki  predsjednik Donald Trump optužen je u javnosti za rasizam nakon što je ove nedjelje putem Twittera napao demokratske kongresnice, javlja CNN.

Iako ih nije imenovao, jasno je da su njegove poruke bile upućena kongresnicama za koje je rekao “da dolaze iz zemalja čije su zemlje u potpunoj i totalnoj katastrofi” te im je sugerirao da se vrate natrag.

Napao kongresnice koje su kritizirale imigracijske politike

Naime, nekoliko demokratskih kongresnica od kojih nijedna nije bjelkinja – Alexandria Ocasio-Cortez iz New Yorka, Rashida Tlaib iz Michigana, Ilhan Omar iz Minnesote te Ayanna Pressley iz Massachusettsa – otvoreno su kritizirale Trumpovu imigracijsku politiku i osudile uvjete na granici i u detencijskim centrima u državi.

Trumpov poziv da odu odakle su došle i impliciranje da nisu iz SAD-a zapravo je velikim dijelom laž jer su gotovo sve ove žene rođene u SAD-u osim Omar, koja je iz Somalije, a u SAD je stigla kad je bila mlada.

Trump: “Ta mjesta očajnički trebaju vašu pomoć”

Trump im je sarkastično sugerirao da se vrate otkuda su došle i pokušaju popraviti ta propala i kriminalom prožeta mjesta iz kojih su došle.

“Ta mjesta očajnički trebaju vašu pomoć i morate otići što prije. Siguran sam da će vam Nancy Pelosi rado i brzo srediti besplatne putne troškove”, napisao je Trump.

Pelosi: “Naša različitost je naša snaga i naše jedinstvo je naša moć”

Predsjednica kongresa Pelosi stala je u obranu kongresnica te je osudila Trumpove ispade. Odgovorila je kako Trump kad govori kongresnicama da idu odakle su došle samo potvrđuje svoj plan – “Učinimo Ameriku ponovno velikom” – jer zapravo želi da Amerika ponovno postane bijela.

“Naša različitost je naša snaga i naše jedinstvo je naša moć”, napisala je Pelosi na Twitteru.

Kako navodi Index.hr Trumpa su potom prozvali i brojni drugi pripadnici javnog života u SAD-u, no on se nije osvrnuo na kritike.

Umjesto toga, na Twitteru se oglasio o migrantima koji su zadržani u detencijskim centrima na granici. “Žao mi je, ne mogu ih pustiti u našu zemlju”, napisao je Trump.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *