hamburger-icon

Kliker.info

Sušićeva lista protiv Brazila : Sve je isto, samo Hasagića nema!

Sušićeva lista protiv Brazila : Sve je isto, samo Hasagića nema!

17 Februara
21:39 2012

Cesar, Ronaldinho… (smijeh), a ne ovo je pogrešan spisak, dakle: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Mensur Mujdža, Saša Papac, Emir Spahić, Boris Pandža, Sejad Salihović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Sanel Jahić, Adnan Zahirović, Senijad Ibričić, Zvjezdan Misimović, Darko Maletić i Mehmed Alispahić, izbor su selektora nogometne reprezentacije BiH Safeta Sušića za prijateljski meč protiv Brazila, koji se igra 28. februara u St. Gallenu.

Ofanzivno u kvalifikacijama              Sušić je sa spiska izostavio Kenana Hasagića, koji je do sada bio standardan, s obzirom na to da golman Istanbula nije u takmičarskoj formi, a na spisku nema ni Adnana Mravca, Zlatana Muslimovića, Semira Štilića i Ermina Zeca.Umjesto pomenutih, na spisku su, kako smo i najavili, Ibrahim Šehić, te Muhamed Alispahić, čiji je poziv Sušić objasnio slijedećim riječima:"Pozvao sam najbolje što BiH ima u ovom trenutku. Šehić je ponekad bio treći, nekad drugi, a jednom i prvi golman reprezentacije. Otišao je u Tursku, gdje se odlično snašao i pozvao sam ga jer je u formi, što se ne može reći za Hasagića. Alispahić? Pratio sam ga i mislim da može pomoći. Bio je povrijeđen, ali na ranijim okupljanjima sam vidio kvalitet i daću mu šansu da pokaže koliko vrijedi."

Sušić je na spisak uvrstio i povrijeđenog Mensura Mujdžu, bez kojeg, priznaje, ne može zamisliti ekipu, barem ne u kvalifikacijama, a najavio je kako će u St. Gallenu, vjerovatno, igrati sa dvojicom napadača – Džekom i Ibiševićem."Od 10 kvalifikacijskih utakmica, barem ćemo osam igrati sa dvojicom napadača. Nećemo igrati sa dvojicom protiv Grka i Slovaka u gostima, ali sve ostale hoćemo. Tako će biti i protiv Brazila", najavio je Sušić, dodavši kako ima izuzetne napadače, pod koje ubraja i Ibričića, te Misimovića.
Selektor je najavio kako će obaviti i razgovor sa Elvirom Rahimićem, koji je najavio oproštaj na kraju sezone, te mu sugerisati da promijeni klub, s obzirom na to da je potreban bh. selekciji.(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku