hamburger-icon

Kliker.info

STRAVIČNO: Muškarac u Tuzli ubio šest osoba, jedna teško ranjena

STRAVIČNO: Muškarac u Tuzli ubio šest osoba, jedna teško ranjena

29 Maja
19:02 2008

 Tomislav Petrović (1963.) iz Lipnice kod Tuzle jutros je oko 06:00 sati iz vatrenog oružja ubio šest osoba, potvrđeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona. Petroviæ je najprije ubio troje komšija u njihovim kuææma, a potom ušao u autobus Gradskog i prigradskog saobraćaja iz Tuzle, koji je saobraćao na redovnoj liniji Gornja Lipnica – Tuzla, i usmrtio troje putnika.

 Petrović je prvo došao do kuće komšija Mije i Kaje Petrovića i lišio ih života. Zatim je otišao do komšije Ive Markanovića i njega ubio, nakon čega se uputio prema glavnom okretištu vozila GIPS-a, na kojem se nalazio autobus sa tri putnika. Ušao je u autobus i uz upotrebu vatrenog oružja lišio života Niku Petrovića, Maru Petrović i Dragicu Markanović, a vozača Mursela Čolića teško ranio, kazao je glasnogovornik MUP-a Miralem Malkić.On je dodao da se nakon toga Petroviæ svojim putnièkim motornim vozilom udaljio sa mjesta događaja prema okretištu i skretanju za Srednju Lipnicu, gdje je ponovo pucao iz vatrenog oružja u jedno od parkiranih vozila. U tom momentu je naišla policija Policijske stanice Zapad, intervenirala i lišila ga slobode, kazao je Malkić.

Prema riječima glasnogovornice Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla Amre Odobašić, ranjeni vozač autobusa se trenutno nalazi na odjelu Torokalne hirurgije, van je životne opasnosti i u toku je operativno zbrinjavanje nanesenih rana. Petrović se nalazi u službenim prostorijama MUP-a TK-a, a istraga o slučaju je u toku.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku